DİTİB

DİTİB kurucularından Uzunalioğlu‘nun eşi ebediyete uğurlandı

Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatı kurucu genel kurul üyesi Abdullah Uzunalioğlu’nun eşi Gülsüm Uzunalioğlu, dualarla ebediyete uğurlandı.

Abone Ol

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında vefat eden Gülsüm Uzunalioğlu için öğle namazının ardından Köln DİTİB Merkez Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu cenaze merasiminde duygusal anlar yaşandı.

Cenaze merasimine, DİTİB Dini Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Fatih Keskin, yönetim kurulu üyeleri Erdinç Altuntaş, Eyüp Kalyon, Adem Onur, Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Başkanı Abdurrahman Atasoy, DİTİB ve ZSU ailesi ile çok sayıda cemaat katıldı.

Merasimde konuşan DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş, Genel Başkan Dr. Muharrem Kuzey’in selamlarını ve taziye mesajını iletti. Abdullah Uzunalioğlu ve ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Altuntaş, Abdullah Uzunalioğlu’nun DİTİB teşkilatına ve Türk toplumuna uzun yıllar boyunca büyük katkılarda bulunduğunu, bu süreçte eşi Gülsüm hanımın da kendisine destek verdiğini belirtti. Gülsüm hanımın bu desteklerinin karşılığını ahirette alacağına inandığını ifade eden Altuntaş konuşmasını, merhumeye rahmet dileğiyle sonlandırdı.

40’ıncı yılını idrak eden DİTİB teşkilatının kurucularından Abdullah Uzunalioğlu da 65 yıllık hayat arkadaşı Gülsüm Uzunalioğlu’nun cenaze töreninde duygu yüklü bir konuşma yaptı. Uzunalioğlu, eşinin insanlara yardım etmeyi ve hayırlı işler yapmayı hayatının merkezine koyduğunu vurguladı. 91 yaşında olduğunu belirten Uzunalioğlu, eşinin desteğiyle birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldıklarını ve eşinin yardımseverliğini anlattı. Eşinin iyilik dolu bir insan olduğunu ifade eden Uzunalioğlu, son üç ayda yaşadıkları zorlu süreçte bile eşinin moralini yüksek tuttuğunu dile getirdi. Konuşmasında eşine duyduğu sevgi ve saygıyı belirten Uzunalioğlu, onu kaybetmenin acısını derinden hissettiğini söyledi ve merasimine katılanlara teşekkür etti.

Cenaze namazı, DİTİB Dini Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Fatih Keskin tarafından kıldırıldı.

Namaz öncesi yaptığı konuşmada Keskin, ahirete intikal etmiş büyükler için rahmet diledi ve hayatta olanlara sağlık temennisinde bulundu. Gülsüm hanımın Abdullah Uzunalioğlu'nun çalışmalarına her zaman destek verdiğini vurgulayan Keskin, merhumeye Allah'tan rahmet diledi. Namazın ardından Keskin, cemaatten helallik isteyerek cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazının ardından Abdullah Uzunalioğlu ve çocukları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Merhumenin cenazesi, yarın İzmir-Buca aile mezarlığında defnedilmek üzere hava yoluyla Türkiye’ye gönderildi.