DİTİB

DİTİB Mevlana Camii gönüllüleri Fürth'te mezarlık temizliği yaptı

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Fürth şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Mevlana Camii gönüllüleri, Müslüman ve kimsesizler mezarlığının bakım ve temizliğini gerçekleştirdi.

Abone Ol

2021 yılında Fürth Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü ile yapılan anlaşma çerçevesinde yılda üç kez gönüllü olarak mezarlığın temizliğini üstlenen cami yönetimi, bu anlamlı hizmetle vefa örneği sergiledi.

DİTİB Mevlana Camii dernek başkanı Refet Avcı ve din görevlisi Seyfettin Çoban'ın öncülüğünde organize edilen çalışmaya derneğin cemaati ve üyeleri katıldı.

Dernek başkanı Refet Avcı, bu çalışmanın sadece bir temizlik değil, aynı zamanda aramızdan ayrılan Müslüman kardeşlerimize olan vefa borcumuzu yerine getirme anlamı taşıdığını vurguladı.

Avcı, “Gönüllü bir ekip oluşturarak özellikle sahipsiz kardeşlerimizin mezarları başta olmak üzere, tüm mezarların kapsamlı bir temizliğini yaptık. Mezarların üzerindeki yabani otları temizledik, ara yolları düzenledik ve mezar taşlarındaki silinmiş yazıları yeniledik ve bozulan veya devrilen mezar taşları da onararak eski haline getirdik” dedi.

Avcı ayrıca, bu gönüllü çalışmanın hem belediye hem de cemaat tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını belirtti. “Fürth Belediye Başkanı Dr. Thomas Jung ve diğer belediye birimleriyle yıllardır uyum içinde çalışıyoruz. Bu anlamlı faaliyeti üstlenmemizde bizlere destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz ve katkı sağlamak isteyen herkesi de bu hayırlı hizmete bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.