DİTİB

DİTİB'ten birlik ve hoşgörü mesajı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Protestan ve Katolik Kiliseleri tarafından Almanya Bundesliga liginin yeni sezonu açılış töreninde birlik ve hoşgörü mesajı verildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Protestan ve Katolik Kiliseleri tarafından Almanya Bundesliga liginin yeni sezonu açılış töreninde birlik ve hoşgörü mesajı verildi.

Bundesliga ekibi SpVgg Greuther Fürth, yeni sezonun açılışını düzenlenen "Dini Törenle" başlattı.

Greuther Fürth Stadyumu'nda gerçekleştirilen törene, Fürth DİTİB Mevlana Camii Dernek Başkanı Refet Avcı, din görevlisi Seyfettin Çoban, SpVgg Greuther Fürth Futbol Kulübü Başkanı Holger Schwiewagner, Fürth Protestan Kilisesi Dekanı Prof. Jörg Sichelstiel ve Katolik Kilisesi Dekanı Andre Hermany katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Dernek Başkanı Refet Avcı, "İslam dini sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve dayanışmaya büyük önem verir. Bizler sporun dostluk ve kardeşliği simgelediğine inanıyoruz. Bu nedenle, sporun her zaman birleştirici ve kardeşliği pekiştirici bir rol oynadığını görüyoruz." dedi.

Avcı, "Farklı dinlere mensup futbolcuların yer alacağı bir dostluk turnuvası düzenlenirse insanlar arasındaki birlik ve dayanışma güçlenir ve dünya barışına katkı sağlar. Yaşasın kardeşlik!" diye konuştu.

Katolik Kilisesi Dekanı Andre Hermany, "Bu etkinliğin, yonca yaprağının sembolize ettiği gibi tüm taraftarları bir araya getirdiğini görmekteyiz. Sezonun, hem inanç hem de futbola uygun bir şekilde başlaması mutluluk verici." şeklinde konuştu.

SpVgg Greuther Fürth Kulüp Başkanı Holger Schwiewagner ise, "Yeni sezonun açılışı futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olsun. Düşünceler farklı olabilir, ancak futbol insanları birleştiren güçlü bir bağdır. Tüm taraftarlarımızın yeni sezonda da yanımızda olmalarını diliyoruz." dedi.

Bundesliga takımı SpVgg Greuther Fürth’ün yeni sezonu, yapılan duaların ardından başladı.