DİTİB

DİTİB'in 40. kuruluş yıl dönümüne özel dijital ortamda 'Hatıra Defteri'

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), kuruluşunun 40. yıl dönümü vesilesiyle Almanya genelinde çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Abone Ol

DİTİB Hessen Eyalet Birliği de 40. yıl dönümü anısına farklı bir etkinlik gerçekleştirerek dijital ortamda 'Hatıra Defteri' platformu oluşturdu.

DİTİB ailesinin kıymetli dernek başkanlarına, yöneticilerine, din görevlilerine, gönüllü hizmet veren üyelerine ve cami cemaatine yönelik olarak açılan Dijital Hatıra Defteri Platformu'na, https://ditibhatira.web.app/ adresi üzerinden erişilebilecek. Gönüllülük esasına dayalı olarak isteyen herkes bu platformda anılarını ve fotoğraflarını paylaşabilecek.

Hessen DİTİB Eyalet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve proje sorumlusu Hakan Akbulut, dijital ortamda oluşturulan ‘Hatıra Defteri’ platformu hakkında bilgi verdi. Akbulut, “40’ıncı hizmet yılını dolduran DİTİB camiasında, yarınlara iz bırakma adına hizmet eden, ayrıca değerli zamanlarından fedakârlık yaparak birlikte yürüttüğümüz bu kutsal hizmetlerde gönüllülerin hatıralarıyla yaşamaları adına  https://ditibhatira.web.app/ adresinde dijital bir bir hatıra defteri platformu oluşturduk” dedi.

Akbulut, “Birçoğumuzun yaş itibarıyla kuruluş aşamasını dahi bilemediğimiz, eli öpülesi büyüklerimizin türlü zorluklarla kurdukları cemiyetleri bizimle paylaşmalarını ve gelecek nesillere ışık tutacak bir arşiv hazırlamamızda bizlere katkı sunmalarını istiyoruz” diye konuştu.

DİTİB Genel Başkanı Kuzey’den ‘Hatıra Defteri’ platformuna övgü

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, dijital ortamda açılan 'Hatıra Defteri' platformunun hayata geçirilmesinden son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti.

DİTİB ailesinin kıymetli dernek başkanlarına, yöneticilerine, din görevlilerine, gönüllü hizmet veren üyelerine ve cemaatine hitaben duygularını paylaşan Kuzey, “Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), 5 Temmuz 1984 tarihinde 135 dernekle başladığı bu zorlu ve bir o kadar da güzel yolculuğunu, başta din hizmetleri olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek ve bünyesindeki derneklerin bu tür faaliyetlerini koordine etmek amacıyla, insanlarımızın da teveccühüyle, kısa sürede zirveye taşımıştır. Kurulduğu günden bu yana her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak, tarafsız ve tutarlı bir şekilde hizmetlerinde insana değer vermeyi ve toplumsal huzuru esas alan DİTİB, Müslümanların büyük çoğunluğunu temsil eden bir yapı olmuştur. Bugün, 1000'e yakın üye derneğiyle hem nitelik hem de nicelik olarak Almanya'nın en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu konumundadır” ifadelerini kullandı.

DİTİB ailesi olarak, kuruluşunun 40. yıl dönümünü bu yıl çeşitli etkinliklerle kutlayacak olmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını belirten Kuzey, Hessen DİTİB Eyalet Birliği’nin bu manada anlamlı bir etkinlik oluşturduğunu söyleyerek, emek veren herkese teşekkür etti.

Kuzey, “Bu büyük ve güçlü ailenin bir parçası olarak fedakârca hizmet eden teşkilatın üyelerine, yöneticilerine, din gönüllülerine ve isimsiz kahramanlarına kuruma yaptıkları değerli katkılarından dolayı en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Geride bıraktığımız 40 yıl boyunca, kuruluş aşamalarından bugüne dek özverili çalışmalarıyla teşkilatımıza katkıda bulunan ve aramızdan ayrılan vefakâr ve fedakâr büyüklerimize Allah'tan rahmet, hayatta olanlara ise aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve bereketli ömürler diliyorum” dedi.

DİTİB'in 40. yıl dönümü anısına oluşturulan dijital 'Hatıra Defteri'nin kullanıma açıldığı bildirildi.