ALİ ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, anneler gününde şehit aileleriyle buluştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Damarlarımızda dolaşan kanlarımızda, şehit sevgisi var, şehit yakınlarına sahip çıkma anlayışı var, ruhumuza işlemiş. O yüzden müsterih olun, siz ne kadar şehitlerinize bağlıysanız biz de o kadar bağlıyız şehitlerimize.” dedi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Anneler Günü” dolasıyla şehit anneleri ve eşleri onuruna düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Buradaki konuşmasına şehit annelerinin anneler gününü gününü kutlayarak başlayan Başkan Erbaş, “Bizim için yılın 365 günü anneler günüdür ama böyle bir teamül oluşmuş bir gün belirlenmiş, biz onu da elimizden geldiği kadar değerlendirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Bu topraklar hiçbir zaman şehitsiz kalmadı”

Anadolu’nun şehitsiz olmadığını belirten Başkan Erbaş, “Bin yıldır bu topraklarda ecdadımız hep şehit olmuş. İşte bu topraklar hiçbir zaman şehitsiz kalmadı. Savaş yaptık, şehit verdik, terör mücadelesi yaptık, şehit verdik. Milli mücadelede binlerce şehit verdik. Sakarya’dan Dumlupınar’a her yerde…” diye konuştu.

“Cennet, annelerin ayakları altına serildi”

Başkan Erbaş, anneliğin yeryüzünde bir insana nasip olabilecek en önemli unvanlardan birisi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ buyuruyor. Anneler, ayaklarının altında cennet olan varlıklardır. Ne muhteşem bir tanımlamadır bu. Öyle zamanlarda söyledi ki Efendimiz (s.a.s.) bu sözü; kadının adeta itildiği, kakıldığı, hiçbir anlamının olmadığı, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir zamanda, Allah Resulü Efendimizin (s.a.s.) yaptığı en önemli inkılaplardan, devrimlerden birisi kadınları o durumdan çekip çıkarmak, kurtarmak ve cenneti onların ayaklarının altına sermek oldu.”

“Annelerimizi kimseye muhtaç etmeyelim”

Annelerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyleyen Başkan Erbaş, “Vefat eden annelerimize Kur’an okuyun, onların ruhuna gönderelim, dua edelim. Hayatta olanların da ellerinden öpelim, ayaklarının altından öpelim. Onları kimseye muhtaç etmeyelim, sarılalım. En güzel bir şekilde yaşamalarını temin edelim. Ne büyük bir payedir annelik.” ifadelerini kullandı.

“Şehit annelerin acısını günlerce üzerimizden atamadığımız oluyor”

Başkan Erbaş, milletimiz kadar şehidine sahip çıkan başka bir millet olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Damarlarımızda dolaşan kanlarımızda, şehit sevgisi var, şehit yakınlarına sahip çıkma anlayışı var, ruhumuza işlemiş. O yüzden müsterih olun sizler ne kadar şehitlerinize bağlıysanız biz de o kadar bağlıyız şehitlerimize. Onlar bizim şehitlerimiz, hepimizin şehidi. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar sözünü ihmal etmiyoruz, atlamıyoruz ama sizin ki kadar olmasa da bizim de yüreğimiz yanıyor. Bunu da özellikle bilmenizi arzu ederim.

Zaman zaman şehit cenazeleri geliyor. Onların cenaze namazlarına iştirak ediyoruz, namazlarını kıldırıyorum. Oradaki şehit annelerin acısını günlerce üzerimizden atamadığımız oluyor. Dolayısıyla bizler şehitlerimize her zaman Kur’an okuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak binlerce, bazen on binlerce hatimler okuyup şehitlerimizin ruhlarına bağışlıyoruz.”

Başkan Erbaş, Kur’an kurslarında gençlerin ve çocukların şehitlik ruhuyla yetiştirildiğini dile getirerek, okullarda da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersindeki konularından birisinin de şehitlik konusu olduğunu kaydetti.

Konuşmasının ardından şehitler ve Mehmetçik için dua eden Başkan Erbaş, daha sonra şehit anneleri ve eşlerine gül takdim etti.