ALİ ERBAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kur’an Eğitim Merkezleri Açılış Programı”na katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an eğitim merkezlerinin ülke açısından çok büyük kazanım olduğuna işaret ederek, merkez sayısını birkaç yıl içerisinde 20’ye çıkaracaklarını söyledi

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Ankara’da düzenlenen “Kur’an Eğitim Merkezleri Açılış Programı”na katıldı.

Diyanet İşleri başkanlığı 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’ndaki programda konuşan Başkan Erbaş, “’Kur’an’ı şüphesiz Biz indirdik. Onun muhafızı Biz’iz’ buyuran Rabbimize hamdolsun, ‘Kur’an’ı ezberleyip okuyan kimseler Allah’ın şerefli melekleriyle sürekli beraberdir’ buyuran ve Mevlid-i Nebi’sini idrak ettiğimiz sevgili Peygamberimize (s.a.s.) sonsuz salat ve selam olsun.” dedi.

“Şimdi 4 yerde açtık ama birkaç sene içerisinde 20 yerde açılacak”

Başkan Erbaş, hafız olmanın çok önemli olduğunu fakat hafız kalmanın daha da önemli olduğuna işaret ederek, “En büyük kazanım hafız kalmanız olacak. Hafız kalabilmeniz için Kur’an eğitim merkezlerinde bununla ilgili hocalarımız size yardımcı olacak. Onun için Kur’an eğitim merkezlerimiz Diyanet Akademimizle birlikte kanunlaştı. Kanunlaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz için, devletimiz için çok büyük bir kazanım oldu. Şimdi 4 yerde açtık ama birkaç sene içerisinde ülkemizde 20 yerde açılacak.” diye konuştu.

Binlerce hafız öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretim Genel Müdürlüğüyle yapılan iş birliği içerisinde yetişeceğini dile getiren Başkan Erbaş, “Kur’an eğitim merkezlerimizde İslami ilimleri daha güzel bir şekilde 4 yıl boyunca tahsil edeceksiniz, imam hatip liselerinde de sosyal dersleri yine oranın müfredatına uygun olarak diğer dersleri okuyacaksınız. Yani Kur’an eğitim merkezlerinde olmayan arkadaşlarınıza göre bir farkınız olacak.” ifadelerini kullandı.

“Desteğimiz hep sizinle olacak”

Başkan Erbaş, Kur’an eğitim merkezlerinde yetişen öğrencilerin eğitim süreçlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının desteklerinin hep devam edeceğine vurgu yaparak, “Çünkü sizlere 4 yıl boyunca vermiş olduğumuz emeğin karşılığını ileride almak için gittiğiniz okullarda, ilahiyat fakültelerinde sizlerin daha iyi yetişmesi için desteğimiz hep sizinle olacak. Burslarımızla, diğer imkanlarımızla, yurt imkanlarımızla sizi her ortamda destekleyeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.  

Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Kadir Dinç, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Ankara Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ile Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar da katıldı.