Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaş haddinden emekliliği vesilesiyle düzenlenen veda programı Vali Hüseyin Aksoy ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Vali Aksoy, "Diyanet İşleri Başkanımızın onurlandırdığı bu vedayı aynı zamanda bir vefa buluşması olarak görüyorum. Ben bu vesileyle şahsım ve valiliğimiz adına ilimizde vermiş olduğu değerli hizmetlerden, uyumlu mesai arkadaşlığından, Diyanet teşkilatının hem donanım hem etkin hizmet açısından bu noktalara gelmesindeki katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor, emeklilik yaşamında ailesiyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutluluk dolu bir ömür diliyorum." dedi.

- "Müftülerimize örnek olacak bir müftülük süreci geçirdi"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, buradaki konuşmasında "Bugün Eskişehir müftümüz Bekir Gerek hocamızın veda günü. Çok müftüler gördük, emekliliğine 1-2 yıl kaldığı zaman biraz işleri yavaşlar. Artık kendisini yaşlı hisseder, '40 senedir çalışıyoruz, emekliliğimizin son günlerinde biraz dinlenelim' derler. Ama Bekir Gerek hocamız sanki emekli olmak için değil de, ilk günkü heyecanıyla çalıştı. Buna şahit olduk. Onun demek ki ruhunda amel defterini en güzel bir şekilde doldurmak ve rabbimizin önünde hesap verirken, 'İşte ben milletim, devletim için bunları yaptım' diye esas hazırlığı bunun için yapmış. Biz bunu öyle anlamlandırıyoruz. Rabbim kendisinden razı olsun. Hakikaten bütün müftülerimize örnek olacak bir müftülük süreci geçirdi." dedi.

- "Kırk bir yıla yüzyıllık hizmetleri sığdırmış, kitaplarımızda yazacağız"

Başkan Erbaş, "Bekir Gerek hocamıza çok teşekkür ediyorum, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir mensubu olarak böyle bir şekilde uğurlanması ve kırk bir yıla yüzyıllık hizmetleri sığdırmış olması, vazifesinin son gününde bile bu heyecanı taşıyarak vazifesini tamamlamış olmasını İnşallah kitaplarımızda yazacağız. Cenabıhak hocamızın ömrüne bereket nasip eylesin, daha uzun yıllar İslam'a gönüllü olarak fahri olarak hizmet etmeyi nasip eylesin." diye konuştu.

Program, çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.