DÜNYA

Diyanet, Sırbistan'da din eğitimi verecek

Sırbistan Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliği ile Sırbistan İslam Birliği Riyaseti iş birliğinde camilerde Kur'an dersleri başlatıldı.

Abone Ol

Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşeliğinin Sırbistan İslam Birliği Riyaseti ile yaptığı iş birliği  çerçevesinde,  dini idareye bağlı Yeni Pazar’daki Sinan Bey Kur’an Kursu ile belirlenen camilerde Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve tecvit dersleri başlatıldı.

Yapılan din eğitimi faaliyetleri neticesinde başarılı olan öğrencilere ve aile büyüklerine Yeni Pazar Din Hizmetleri Ataşesi Mehmet Melih Yılmaz tarafından DİB ve TDV (Boşnakça) yayınları, kurumsal hediyeler ve kırtasiye malzemeleri hediye edildi.

Yapılan etkinliklere, Ataşeliğimiz personeli, din görevlilerimiz, dini idare temsilcileri, öğrenciler ve aile büyükleri de iştirak etti.

Yeni Pazar’da çocuklarını Başkanlık personelinin görev ifa ettiği camiler ile  kurslara  gönderen Boşnak Müslümanlar, DİB ve TDV’nin bu tür sosyal içerikli dini faaliyetleri ile din eğitimine katkılarından dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, bu tür faaliyetlerin yaygınlaştırılması yününde taleplerini dile getirdi.