DİYANET RADYO/TV

Diyanet TV Yeni Sezona Hazır!

Diyanet TV, yeni sezonda birbirinden farklı ve ilgi çekici programlarıyla izleyicileri bekliyor.

Abone Ol

Diyanet TV, yeni yayın dönemine dopdolu bir program akışıyla başlıyor. Kültür, sanat, edebiyat, dini bilgi ve yaşamın her alanında izleyicilere hitap eden içeriklerle geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Yeni sezonda birbirinden farklı ve ilgi çekici programlar izleyicileri bekliyor.

"Güvenle İzleyin" sloganını benimseyen Diyanet TV, bu prensibine uygun hazırladığı yepyeni programları izleyiciyle buluşturacak.

"Ailenizin Kanalı" sloganıyla yola çıkan Diyanet TV, yeni yayın dönemi için de zengin bir içerik hazırladı. Kültür sanattan çizgi filme, sağlıktan bilime, aileden gençlere geniş bir yelpazede ilkesel yayın politikasıyla yürüyüşünü sürdüren Diyanet TV, iddialı yapımlarla yeni yayın dönemine başlayacak.

Yeni sezonda fikir – tartışma programları, belgeseller, diziler, sohbet programları, bilgi yarışmaları ve daha fazlası Diyanet TV’de olacak.

"Savaş Barkçın ile Medeniyet Aklı"

Bu sezonun en dikkat çeken programlarından biri olan "Savaş Barkçın ile Medeniyet Aklı", kültür ve medeniyet meraklıları için özel bir içerik sunuyor. Anadolu medeniyetini masaya yatıran bu programda, tarih, mimari, şiir, müzik ve edebiyatın iç içe geçtiği medeniyet anlayışı Savaş Barkçın’ın usta sunumuyla ekrana taşınıyor. Tasavvufun derinliği, Anadolu’nun tarihi zenginlikleri ve İslam medeniyetinin düşünce dünyasına dair konular, her hafta uzman konuklarla birlikte derinlemesine ele alınıyor.

"Hac ve Hatıram"

Bir ibadet yolculuğu olan Hac, Diyanet TV ekranlarında "Hac ve Hatıram" programıyla izleyicilere sunuluyor. Geçmişten günümüze Hac ibadetinin zorlukları, yapılan yenilikler ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sağladığı hizmetler, hacıların kişisel anılarıyla birlikte aktarılıyor. Özellikle son 20 yılda Hac organizasyonundaki büyük değişimlerin ele alındığı bu programda, Hac yolculuğunun manevi ve fiziksel boyutları izleyicilerle buluşturuluyor.

Diyanet TV Çocukları Unutmadı

Çocuklar için eğitici ve eğlenceli içerikler yeni sezonda da devam ediyor. "Korkusuz Leventler" isimli yeni çizgi filmde bir denizci ailesinin maceraları, merhamet ve cesaret gibi değerlerle harmanlanarak sunuluyor. Ayrıca, "Hikayelerle Çocuklara Hadisler" adlı program, Hz. Muhammed’in hayatından kesitlerle çocuklara paylaşma, yardımlaşma ve merhamet gibi önemli değerleri öğretici bir şekilde aktarıyor. Diyanet TV, çocukları eğlendirirken öğretmeyi amaçlayan bu programlarla ailelerin gönlünde yer edinmeye devam ediyor.

Hem çizgi film karakterlerinin hem de gerçek oyuncuların bir arada olduğu hibrid animasyon tarzında yepyeni bir dizi-film “İbrahim’ce” ise iyi ve kötünün devam eden mücadelesini anlatacak. Dizide İbrahim’in başından geçen maceralar anlatılacak.

"İyilik Yolunda"

Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği "İyilik Ödülleri"nde ödüle layık görülen iyilik elçilerinin hayat hikayeleri "İyilik Yolunda" programında ekrana taşınıyor. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın güzel örneklerinin sunulduğu bu programda, iyiliğin dokunduğu hayatların izleri sürülüyor. Her bölümde farklı bir iyilik hikayesi, izleyicilere ilham verici bir yolculuk sunuyor.

"Bil Bakalım Avrupa"

Avrupa ve Balkanlardaki Türk vatandaşlarıyla bir buluşma! "Bil Bakalım Avrupa" programında, Diyanet TV ekibi Avrupa’nın çeşitli şehir meydanlarında Türk vatandaşlarına kültürel ve dini sorular sorarak bilgi dolu bir yarışma ortamı oluşturuyor. Coğrafyadan sanata, tarihten dini bilgilere kadar geniş bir konu yelpazesinde soruların sorulduğu programda, doğru cevap veren yarışmacılar sürpriz ödüller kazanıyor. Bu program, hem eğlendiriyor hem de izleyicilerin dini ve kültürel bilgilerini pekiştiriyor.

"5 Vakit Yolda"

Doğa ve maneviyatı buluşturan "5 Vakit Yolda", izleyicilere Türkiye’nin dört bir yanındaki gizli güzellikleri keşfetme fırsatı sunuyor. Sunucu Mehmet Fatih Koşan, motosikletiyle çıktığı bu yolculukta hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapıları ekrana taşıyor. Ülkenin her köşesindeki farklı hikâyelerle zenginleştirilen bu program, izleyicilere yalnızca bir seyahat deneyimi değil, aynı zamanda derin manevi bir yolculuk da sunuyor. Şiirsel anlatımı ve etkileyici manzaralarıyla izleyenler için keyifli bir program olacak.

Diyanet TV’nin yeni sezondaki zengin içerikleriyle hem çocuklar hem de yetişkinler için geniş bir izleyici kitlesine hitap eden bir dönem başlıyor.

"Doğu Batı Arasında"

Diyanet TV, düşünce ve akademik dünyaya katkı sağlayacak yeni bir programı izleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor: "Doğu Batı Arasında" programında; hukuk, medeniyet, sömürgecilik gibi konulara dikkat çekiliyor. Her hafta alanında uzman konuklar, tarihsel ve güncel perspektifler ışığında bu önemli meseleleri tartışacak. Programın sunuculuğunu ise Akademisyen Tahir Yıldız üstleniyor. Yıldız’ın moderatörlüğünde, izleyicilere farklı bakış açıları sunulacak. "Doğu Batı Arasında" medeniyetler arasındaki ilişkilere dair kapsamlı analizler yapmakla kalmayıp, dünya tarihini ve kültürel etkileşimleri de mercek altına alacak.

"Namaz"

Diyanet TV, izleyicilerine namaz ibadetini en doğru şekilde anlatmayı amaçlayan yeni bir programı izleyiciyle buluşturuyor. "Namaz" adlı programda namazın hem şekli hem de usulünü derinlemesine ele alarak, 5 vakit namazdan nafile namazlara kadar geniş bir yelpazede bilgilendirme yapılacak.

Programda; sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazları, cemaatle kılınan namazlar, cuma ve bayram namazları, cenaze namazlarının yanı sıra, evvabin, teheccüt, kuşluk, tövbe ve istihare namazları da detaylı bir şekilde ele alınacak. Ayrıca sehv ve tilavet secdesi, namazların cem edilmesi, namazın sünnetleri, farzları, vacipleri, mekruhları ve namazı bozan durumlar da izleyicilere aktarılacak. Programda, abdest, ezan ve kamet gibi namazın ön hazırlıkları da işlenecek.

İmam-Hatip Muhammed Karaca’nın sunumuyla izleyicilere ulaşacak ve namaz ibadetinin inceliklerini aktarmayı hedefleyen program; namazı daha bilinçli ve doğru şekilde eda etmek isteyenler için yol gösterici olacak.

Birbirinden güzel pek çok program yeni sezonda Diyanet TV’de…