Yapılan son yerel seçimlerde (2024) değişen bazı belediye yönetimleri Diyanet İşleri Başkanlığının en büyük kamu hizmeti olan 4-6 yaş Kur’an Kurslarını hedef alıyor.

Anayasal görevi topluma sahih dini bilgiyi ulaştırmak, halkın dini bilgi ihtiyacını karşılamak olan Diyanet İşleri Başkanlığı, 28 Şubat 1997 döneminde kapılarına kilit vurulmak istenen Kur’an Kurslarını yeniden canlandırarak 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarıyla taçlandırmıştı.

28 Şubat zihniyeti uygulaması iptal edildi

“Beşikten mezara kadar ilim” felsefesini düstur edinen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2010’lu yılların başında Yaz Kur’an Kurslarına kayıtları 5. Sınıf mezuniyetine bağlayan 28 Şubat ürünü uygulamayı kaldırarak toplumun sahih dini bilgiye ulaşmasının yolunu açmıştı.

Büyük talep Diyanet'ten büyük proje

Başkanlık sahih dini bilgiyi toplumun her yaştan tüm kesimlerine ulaştırmak için kolları sıvamış ve 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları projesini 2013 yılında devreye alarak büyük bir talebi karşılamıştı.

Din istismarıyla mücadelede kilit rol

Dini istismar eden terör örgütleriyle mücadelede önemli bir yere sahip olan din eğitimi ve özellikle 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları, maalesef bu günlerde bazı belediye yönetimleri tarafından hedef alınarak kapatılmayla karşı karşıya kalıyor.

2024 yerel seçimlerinin ardından yönetimleri değişen bazı belediyelerin, daha önceki dönemlerde yapılan bina tahsis sözleşmelerini, süresi dolamadan çeşitli gerekçelerle hukuka aykırı bir şekilde iptal etme yoluna gidildiği bildiriliyor.

Hukusuzluğa büyük tepki

Halkın güvendiği en önemli kurumlardan olan Diyanet İşleri Başkanlığının yine en büyük projesi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarına yapılan bu girişim büyük tepki topluyor.

Yığman: Kur'an Kursu sözleşmemiz yeni gelen Belediye Meclis kararıyla iptal edildi Yığman: Kur'an Kursu sözleşmemiz yeni gelen Belediye Meclis kararıyla iptal edildi

4-6 Yaş Kur'an Kurslarına 28 Şubat Operasyonu mu?

Son olarak Diyarbakır'da Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediyeleri; Mersin'de Tarsus ve Toroslar Belediyeleri ile Siirt’te de DEM ve CHP’li Belediye Meclislerinde hukuka aykırı bir şekilde alınan "bina tahsisi iptal kararları" 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarına yönelik bir operasyon olarak değerlendiriliyor.

Haklın ihtiyaçlarına cevap vermesi beklenen belediyelerin 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarını kapanmayla karşı karşıya bırakması akıllara 28 Şubat'ı getiriyor.

Tarsus'ta Kur'an öğretilen binanın tahsisinin sonlandırılması üzüntüyle karşılandı Tarsus'ta Kur'an öğretilen binanın tahsisinin sonlandırılması üzüntüyle karşılandı

4-6 Yaş Kur'an Kurslarında neler öğretiliyor?

4-6 Yaş Kur'an Kurslarında eğitim alan çocuklar, sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim'i ses ve şekil olarak okumayı öğreniyor.

4-6 Yaş Kur'an Kurslarına nasıl kayıt yaptırılır?

Çocuklarını 4-6 Yaş Kur'an Kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar il ve ilçe müftülükleri ile Camilerde görevli din görevlileri üzerinden kayıtlar hakkında yardım alabiliyor.

4-6 Yaş Kur'an kurslarında 1,5 milyona yakın çocuk mezun oldu 4-6 Yaş Kur'an kurslarında 1,5 milyona yakın çocuk mezun oldu