Sakarya Müftülüğü

Diyanet'in izci gençleri Sakarya'dan kampa uğurlandı

Sakarya TİF-Diyanet İzcilik Kulübü izcileri, İstanbul Beykoz’da düzenlenecek olan bölge kampına uğurlandı.

Abone Ol

Sakarya TİF-Diyanet İzcilik Kulübü'ne bağlı izciler, 2-8 Eylül tarihleri arasında İstanbul Beykoz’da düzenlenecek olan bölge kampına uğurlandı. Uğurlama töreni, Sakarya İl Müftülüğü önünden yapıldı.

Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, törende yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında gençlere yönelik çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Müftü Aşık, "Sakarya ilimizden hem Erzincan’da yapılan LTK kursuna, hem Bolu’da gerçekleştirilecek LTK kursuna, hem de İstanbul Beykoz’da yapılacak bölge kampına izcilerimizi ve liderlerimizi gönderiyoruz. Gençlerin milli ve manevi duygularını geliştirmek için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında izcilik faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. İzcilerimizin ve izci lideri din görevlilerimizin sayısını her geçen gün artırmak için çaba gösteriyoruz. İl içinde kulüp kampları düzenleyerek izci lideri din görevlilerimizin ünite çalışmalarını her daim destekliyoruz. Bugün de 25 izci ve 3 liderimizi İstanbul Beykoz’da gerçekleştirilecek bölge kampına uğurluyoruz." dedi.

Uğurlama programına, İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir, Şube Müdürü Cengiz Oruç, izcilerin velileri ve Müftülük çalışanları da katıldı.