DİYANET HAC-UMRE

Diyanet’ten işitme engelli hacı adaylarına özel hizmet

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, işitme engelli hacı adaylarına özel hizmet sunuyor.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gelen işitme engelli hacı adaylarına özel hizmet sunuyor.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü organizasyon kapsamında, Mekke Fetva ve İrşat Ekibinde görevli İşaret Dili Tercümanı Mahmut Küçük, işitme engelli hacı adaylarıyla özel ilgileniyor.

Hac ibadetine dair bilinmesi gerekenleri işaret diliyle aktaran Küçük, hacı adaylarının soru ve problemlerine de çözüm üretiyor.

Engelli yakınlarıyla da iletişim halinde olan Küçük, kutsal topraklardaki engelli bireylere yönelik hizmetleri Diyanet Haber’e şöyle değerlendirdi:

"Diyanet olarak özel gereksinimi olan vatandaşlarımızın hac ve umre ibadetlerinde yardımcı olmak üzere kutsal topraklardayız. Özel gereksinimi olan hacı adaylarımıza ayrı bir hassasiyet göstererek hac ibadetinin anlamını bilerek, ruhunu yaşayarak yerine getirmesini amaçlıyoruz. Onları bu kutsal yolcukta da yalnız bırakmıyoruz. Bunun için de gerek yüz yüze gerekse dijital imkanları kullanarak hacı adaylarımıza yardımcı oluyoruz.”

Küçük, “Hac menasikine ve ziyaret yerlerine dair işaret diliyle özel videolar çekerek gerekli bilgilendirmelerde bulunuyoruz. İşitme engelli kardeşlerimizin bulunduğu otelleri ziyaret ederek Fetva ve İrşat Ekibi tarafından gerçekleştirilen irşat faaliyetlerini işaret diline çevirerek aktarımını sağlıyoruz. Kısaca maneviyatı yüksek bu mübarek beldede özel gereksinimi olan kardeşlerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Başkanlığın işitme engellilere yönelik uygulamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Manisalı işitme engelli hacı adayı Adem Kahraman da uygulama ile haccı daha iyi anladığını belirterek kendisine rehberlik eden İşaret Dili Tercümanı Mahmut Küçük’e teşekkür etti.

Diyanet Haber (@diyanethbr)'in paylaştığı bir gönderi