Kargo Ekip Başkanı Dr. Mehmet Şükrü Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığının PTT ile iş birliği halinde hacıların hurma ve hediyelik eşyalarını belirttikleri adreslere uygun bir fiyatla hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırdıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet çeşitliliği açısından Müslüman ülkeler arasında birinci sırada yer aldığını ifade eden Kılıç, bu hizmetlerden birisinin de kargo olduğunu belirtti.

Kılıç, PTT Kargo hizmetinin yalnızca Medine'de verildiğini dile getirerek, “Medine'de Finda Oteli, Mihrap Tayyibe Oteli, Uhud yolu üzerinde bulunan Darü'ş-Şükür Oteli ile hurma bahçelerinden hacıların hurmaları teslim alınıyor.” dedi.

Alınan kargoların, 5 ila 8 gün arasında talep edilen adreslere ulaştırıldığını belirten Kılıç, “Teslim alınan hurmaların zarar görmemesi için tüm tedbirler alınıyor ve en kısa sürede uçaklarla Türkiye'ye ulaştırılıyor.” diye konuştu.

“Medine’den Türkiye’ye Diyanet PTT Kargo dışında başka bir kargo bulunmuyor”

Suudi Arabistan'da Diyanet PTT Kargo dışında ulusal düzeyde hizmet veren başka bir Türk kargo firması bulunmadığının altını çizerek, “Ancak, Türkiye'de yaygın bazı kargo firmalarının isimlerini kullanarak faaliyet gösteren kişiler, hacıların mağduriyetine neden olabiliyor. Bu konuda hacıların dikkatli olmaları önem taşıyor, çünkü bu şekilde alınan kargolar ülkemize ulaşmıyor ve hacılar maddi ve manevi zarara uğruyor.” ifadelerini kullandı.