İstanbul Müftülüğü

Dr. Kılıç: Ümmetin çocuklarını düşünmek zorundayız

İstanbul'da gerçekleştirilen "Koruyucu Aile" konferansında konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Halil Kılıç “Ümmetin çocuklarını düşünmek zorundayız.” dedi.

Abone Ol


İstanbul Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Fatih Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen  "Koruyucu Aile" konulu konferansa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Halil Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılışında konuşan Aile ve Dini Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu İstanbul Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, "Çeşitli sebeplerle aile içerisinde yetişme imkanı bulamayan çocuklarımız için devletimiz pek çok hizmet yürütüyor. Bir ailenin sıcaklığını hiç bir kurum veremez. Koruyucu aile kavramı da yetimlerin muhafaza edilmesi noktasında büyük önem arz ediyor. Toplumun her kesimine duyarlı olmalıyız. En önemli sorumluluklarımızdan birisi de yetimleri himaye etmektir. Konuşmacı hocamıza ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bir Yetime Aile Olmak/Koruyucu Aile Olmanın Dini Hükmü” başlıklı bir sunum gerçekleştiren Uzman Dr. Kılıç; “Kendi çocuklarımızı düşündüğümüz gibi himayeye ihtiyacı olan ümmetin çocuklarını da düşünmek durumundayız. Sevgiye, şefkate ve korumaya muhtaç kimsesiz çocuklar, kendilerine yardım eli uzatılarak, ailelerin yanında veya çocuk yuvalarında himaye edilmeli; eğitilip, sanat ve meslek sahibi yapılarak topluma kazandırılmalıdır. Fakat bunu yapmak için hiçbir kimsenin, çocuğun kendi soy kütüğü ile ilişkisini kesmeye, öz ana babasını unutturmaya hakkı olmadığı gibi kanuni mirasçıları arasına katma, aile içi tesettür ve mahremiyet bakımından öz evlat gibi davranması da doğru değildir.” diye konuştu.


Programa İstanbul Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz, ADRB İlçe Koordinatörleri, vaizler ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.