Aydın Müftülüğü

Dr. Kondi: İnsanlık bu ilkelere muhtaç

Aydın'da konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, insanlığın Hz. Peygamberin getirdiği evrensel ilkelere muhtaç olduğunu söyledi.

Abone Ol

Aydın İl Müftülüğü tarafından "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu program düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen program İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti başladı.

Din görevlileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Hasan Güneş, davetlilerin ve din görevlilerinin haftasını kutladı.

Sonrasında Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans verdi.

Dr. Kondi, "Bugün ailenin ve gençliğin Hz. Peygamberin getirdiği ilkelere muhtaç olduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz." dedi.

-  "Bir avuç Müslüman galip gelecek"

Cahiliyeden İslam toplumuna dönüşümün ancak hayatın merkezine Allah'ı yerleştirmekle mümkün olacağını ifade eden Kondi, şunları kaydetti:

"Cahiliye toplumundan İslam toplumuna dönüşen ve adaleti, merhameti sevgiyi kuşanan insanlar gittikleri her yere saadet götürdüler. Bizler, Rabbimizin ilk emri Oku! olan bir dinin temsilcileriyiz. Peki nasıl okumalıyız?  Yaradan Rabbimizin adı ile okumalıyız. Resul-i Ekremi okumalıyız. Kainatı okumalıyız. Çevreyi okumalıyız. Aileyi okumalıyız. Okuduklarımızı hayatımıza yansıtarak okumalıyız. Nasıl ki hava, su, toprak, güneş olmadan yaşam olmuyorsa, iman, ibadet, ahlak ve bilgi olmadan da yaşam olmaz. Çünkü ahlaki olmayan bilginin vereceği zararı düzetmek çok zordur. İmani olmayan bilgi felakete yol açar. Bugün Filistin’de Lübnan’da Doğu Türkistan’da yaşanan acılar bizlerin Peygamber Efendimizin evrensel ilkelerini hayatımıza tatbik etmediğimiz için, bir ve beraber olamadığımız için yaşanıyor. Ancak inanıyoruz ki oradaki bir avuç Müslüman galip gelecektir. Allah onlara güç versin, Allah onlara zaferler nasip eylesin."

Program sonunda, Aydın’da yapımı devam eden cami ve Kur’an Kursu inşaatlarına destek veren hayırseverlere, Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine plaket ve hediyeler verildi.

Aydın programı kapsamında Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret eden Genel Müdür Kondi, ardından Nasuh Paşa Külliyesi ve Aydın Yatılı Erkek Hafızlık Kur’an Kursu inşaatında incelemelerde bulundu.

Din Hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması için ilçe müftüleri, vaizler, din hizmetleri uzmanları ve manevi danışmanlar ile toplantılar gerçekleştiren Kondi, İl Müftüsü Güneş’e ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledi.