Edirne Müftülüğü

Edirne'de inşa edilen Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu hayırseverlerin desteğiyle yükseliyor

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin karşısına inşa edilen Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu'na Hz. Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği 700 bin Türk Lirası bağışta bulundu.

Abone Ol

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinin karşısına inşa edilen ve geçtiğimiz haftalarda 4. Kat tabla betonu dökülen Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu inşaatı için hayırseverler ile Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şubesi arasında köprü olan Hz. Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği 700 binTL destek oldu.

Dernek yönetimine makbuzlarını ve teşekkür belgelerini bizzat teslim eden TDV Edirne Şubesi Başkanı ve Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu, Hafızlık Kur’an Kursu inşaatının temelinden mevcut haline gelinceye kadar üstün gayretleri ve fedakarca hizmetleri karşılığında Hz. Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneğine teşekkürlerini iletti.

110 öğrencinin hem hafızlıklarını yapmalarına hem de manevi gelişimlerine olanak sağlayacak, aynı zamanda toplumumuza ahlaklı bireyler kazandırmayı vizyon edinerek hizmet etmeyi kendine ilke edinecek Hafızlık Kur’an Kursu'nun Edirne'de çok önemli vazifeler üstleneceğini vurguladı.

Müftü Aksu, "İnsan olgusunu oluşturan en önemli değer ahlaktır, ahlakın korunduğu, kollandığı ve bireyler nezdinde hayata yansıtıldığı bir durumda ancak insan vicdani değerler ile kendine, çevresine ve içinde yaşadığı topluma faydalı olabilir, Hafızlık Kur’an Kurslarımızın da üstlendiği görev tam olarak budur, öğrencilerimizin yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ezberlemelerine rol oynamakla birlikte, toplumuzun her kesimine Kur’an ahlakı ile ahlaklanan bireyler kazandırmayı hedeflemekteyiz. Kur’an Kursu inşaatımız şuana kadar hayırseverlerimizin destekleriyle çok hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor, bu ay içinde Allahtan bir mani olmazsa son katın betonunu döküp akabinde çatıya geçmeyi planlıyoruz, böylelikle kaba inşaatımızı tamamlayarak ince işçiliğe geçmiş olacağız, öyle inanıyoruz ki bugüne kadar bizleri yanlız bırakmayan hayırseverlerimizin değerli destekleriyle en kısa sürede Hafızlık Kur’an Kursumuzun açılışını da görmüş olacağız." ifadelerinde bulundu.