Edirne Müftülüğü

Edirne'de Mevlid-i Nebi coşkusu sürüyor

Edirne il ve ilçe müftülüklerince "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Abone Ol

Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne ilçelerinde gençlere yönelik programlar icra edildi.

Meriç

Edirne İl Müftülüğü Manevi Danışmanı Fatma Bilik'in organizesi ile Meriç Kız Öğrenci Yurdu'nda Mevlid-i Nebi programı yapıldı.

Kuran tilavetiyle başlayan program Edirne İl Müftülüğü Vaizi Emine Ayer’in günün anlam ve önemini içeren sunumları ve sohbetleri ile program devam etti.

Vaiz Ayer, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" adlı sunumunda "İnsanlığın rehberi olan Resûlullah (sas) insanları altın ve gümüş madenine benzetir. (Müslim, Birr, 160) İnsandaki öz, tıpkı maden gibi işlenmeye muhtaçtır. Yeryüzünde altınıyla, gümüşüyle, demiriyle, bakırıyla nasıl farklı farklı vasıflara sahip madenler mevcutsa, aynı şekilde birbirinden farklı özleri olan, çeşit çeşit karakterlere sahip insanlar mevcuttur. Nasıl ki, madenler asıl değerlerini, önemlerini işlendikten sonra kazanıyorsa, insanın yaratılıştan sahip olduğu akıl, kalp, ruh ve vicdan gibi meziyetleri de ilâhî hakikatlerin ışığında, rahmet elçilerinin rehberliğinde işlenmek suretiyle değer kazanır. İnsan sadece maddesiyle, bedeniyle insan olmaz. Onun insan olarak var oluşunu cismi ile birlikte ruh ve manası tamamlar." dedi.

Sunumun akabinde  öğrencilerin ilahileri, şiirleri ve Edirne Diyanet Vakfı Gençlik Kolları üyelerinin yaptığı yarışma ve ardından da İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Emine Karauluç'un yapmış olduğu dua ile program son buldu.

Faika Erkurt Özel Eğitim İlkokulunda düzenlenen programda 15 Temmuz ve Saraçlar Kur'an kursu öğrencileri ile Üç Şerefeli Camii Müezzin-Kayyımı Şahin Can'ın oluşturdukları koro eşliğinde ilahiler okundu.

Programa İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş katılarak haftanın önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Konuşmasında "Onlar beni görmeden Bana inanan kardeşlerimdir buyurarak bizlere selam yolluyor Peygamber Efendimiz. biz de ona selam ediyor, bıraktığı nebevi mirasa ve sünnetine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz." dedi.

Keşan

Keşan İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlidi-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle Kyk Kız Yurdunda program düzenlendi.

Manevi  Danışman Esra İnce’nin Kur’an tilavetiyle başlayan program, İlçe Vaizi Ümmügülsüm Kabakçılı’nın “Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu sohbetiyle devam etti.

Vaiz Ümmügülsüm Kabakçılı, "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" temalı konuşmasında; öğrencilere siyerden çeşitli örnekler vererek "Hz. Peygamberin ümmeti olarak, O'nu en iyi şekilde öğrenip tanımalı, hayatını örnek alarak bütün insanlığa anlatma gayreti içerisinde olmalıyız. Onun mesajlarını en doğru şekilde yorumlayarak günümüze taşımalıyız. Ona ilk iman edenlere baktığımızda hepsinin sizler gibi gençler olduğunu görüyoruz. Allah Rasulünün yanında siz gençlerin değeri çok fazla. Onu tanımaya çalışırken size verdiği değeri hissederek tanımaya çalışın." dedi.

Kur’an Kursu öğreticisi Nermin Emiroğlu’nun söylediği ilahilerle renklenen gece, öğrencilerin sorduğu soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Yurt Müdürlüğü tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Lalapaşa

Lalapaşa İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu, birçok siyasi parti temsilcisi, sivil toplum örgütleri ve küçük büyük her yaştan vatandaş katıldı.

Program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı, ardından ilahi dinletisi ile devam etti. Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Aksu, "Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Efendimiz (sav')in örnek hayatını, onun sünneti seniyyesini, İslam'ın güzelliklerini anlatıyoruz. Bunu da Kur'an ve Sünnetin ışığında yapıyoruz." dedi.