Kütahya Müftülüğü

Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur'an Kursu dualarla açıldı

Kütahya'da yapımı tamamlanan Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Abone Ol

Kütahya Müftülüğü koordinesinde hayırsever Ahmet Kocapınar tarafından yaptırılan Emine Kocapınar 4-6 Yaş Kur’an Kursu için açılış töreni düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, "İnsanın inancını, düşüncesini ve fikrini özgürce seçebilmesinin önemli olduğunu" ifade etti. Çocukları İslam ahlakı ile büyütmenin değerine vurgu yapan Işın, "Aksi takdirde çocukların maalesef ailelerin elinden kayıp gittiğini" söyledi.

Bu çerçevede anne ve babalara çok büyük görev düştüğünü hatırlatan Işın, "Kütahya halkı bu konuda son derece duyarlıdır. Kendilerini tebrik ediyoruz. Çocuklarını muhafaza etmek adına bu eğitime çok erkenden başlıyorlar. Zaten bu yaşlarda başlanmazsa, sonrasında pek bir şey yapamayız." dedi.

Kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden İl Müftüsü Dr. İrfan Açık ise, binanın tamamlanmasının ardından İl Müftülüğüne teslim edildiğini söyledi. Kütahyalı çocukların hizmetine açmanın gururunu yaşadıklarını bildiren Açık, “Annemizin de ruhu şad olsun. Onun ismini anarak, hatırlayarak güzel bir açılış yaptık. Bu yavrularımız inşallah vatanına, milletine, insanlığa merhametle, sevgiyle, hikmetle, bilgiyle ve besmeleli bir hayat örecekler.” dedi.

Kur’an kursunun yapımında temel eğitimin önemine değinen Hayırsever Ahmet Kocapınar, bu anlamda temeli sağlam insanların hayatta istedikleri kadar ilerleyebildiğini dile getirdi. Küçük yaştaki çocuklara manevi eğitim verilmesini istediği için binayı yaptırdığını aktaran Kocapınar, “Çünkü bu temel eğitimi almış bir çocuk yanlış yollara sapmaz. Bana göre, önce manevi eğitim olmalı. Bunun ardından ilmi eğitim gelir; okullar, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye kadar devam eder. Bunun sonu yok. Ama temel eğitim olmazsa, sağlam bir gelecek olmaz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İrfan Açık'ın yaptığı dua ve kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen üç katlı ve beş sınıflı kursun sınıfları gezilerek miniklerle hasbihal edildi ve hediyeler dağıtıldı.

Programın sonunda misafirlere merhume Emine Kocapınar adına yemek ikram edildi.