Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin 11 farklı ilinden 500 gencin ağırlandığı “2024 Yazımda Kardeşlik Var” temalı yaz kampı kapanış programı Ankara’da yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’ndaki programda konuşan Başkan Erbaş, “Yazımda Kardeşlik Var” projesinin geri dönüşümlerinin önemine işaret ederek, “Bizler de gençlerimizin yüreklerine dokunabilmekten, hayatlarında güzel izler ve hatıralar bırakabilmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da projemizi gençlerimizin, yavrularımızın yetenek, ilgi ve yaş özelliklerini dikkate alan bir yaklaşımla hayata geçirdik.” dedi.

“Adaleti, merhameti ve ahlakı merkezi alan bir inancın, şanlı bir tarihin çocuklarısınız”

Başkan Erbaş, gençlere hitap ederek, “Sizler büyük ve güçlü medeniyetimizin evlatlarısınız. Bizim medeniyetimiz sevgi, saygı, kardeşlik, yardımlaşma, ilim, irfan, bilgi, hikmet medeniyetidir. İşte sizler böyle güçlü bir medeniyetin çocukları, mensuplarısınız. Adaleti, merhameti ve ahlakı merkezi alan bir inancın, şanlı bir tarihin çocuklarısınız. İslam medeniyeti ahlak medeniyetidir.” diye konuştu.

“Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim.” hadis-i şerifini anımsatarak, “Sizler Peygamber (s.a.s.) ahlakıyla ahlaklanmayı ilke edinmiş, buna niyet etmiş gençlerimizsiniz. Peygamber ahlakıyla ahlaklanmak yeryüzünde bir insana nasip olabilecek en büyük kazanımdır. Zengin bir mirasın varislerisiniz. Hangi inancı temsil ettiğinizi ve kimlerin temsilcisi olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın.” ifadelerini kullandı.

“İstikbalimiz gençlerle daha güzel olacak”

Başkan Erbaş, gençlere hitap ederek, şöyle konuştu:

“Sizler öğrendiklerinizi büyük bir inanç ve kararlılıkla geleceğe taşıyacaksınız. İstikbaliniz sizlerle daha güzel olacak inşallah. Ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara taşıyacaksınız. Bilgi Birikiminizle her biriniz belli uzmanlık alanlarında kendinizi geliştireceksiniz. İslam, ahlak, adalet medeniyetinin gençleri olarak bulunduğunuz her ortamı iyiliğe kavuşturacaksınız, güzelleştireceksiniz.”

İslam medeniyetinin bilgiye ve eğitime büyük değer verdiğine dikkati çeken Başkan Erbaş, “Ailenizden, hocalarınızdan, öğretmenlerinizden ve kitaplardan öğrendiğiniz her bilgiyi insanlığın hayrına kullanacaksınız. İnsanlığın iyiliği ve hayrı için kullanılmayan bilginin hiçbir kimseye fayda sağlamayacağını asla aklınızdan çıkarmayın. Sizler inşallah ömrünüz boyunca Allah’ın izniyle, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ahlakıyla ahlaklanarak, insanlara hizmet etmeye ve faydalı olmaya gayret edeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, gençlere sadece kendilerini düşünmemesi gerektiğini belirterek, “Milletimizin sizden beklentileri var. Zorluklar karşısında her zaman metanetli, sabırlı olacaksınız, asla yılmayacaksınız, ümitsizliğe kapılmayacaksınız. Duygu, düşünce ve davranışlarınızda her daim mutedil olacaksınız, aşırılıklara gitmeyeceksiniz. Çalışmalarınızın hedefinde milletimizin, insanlığın ve bütün varlığın huzur ve güvenini, barış ve selametini temin etme gayesi olsun. Her zaman bu uğurda çalışan gençler olun.” dedi.

“Kültürünü kaybeden toplumlar kimliğini de kaybeder”

Projenin en temel amacının gençlerin inancı, tarihi, kültür ve medeniyet değerleriyle olan bağlarının güçlenmesine katkı sunmak olduğunu dile getiren Başkan Erbaş, “İnancını, tarihini ve kültürel değerlerini nesillerine aktaramayan toplumlar geleceklerinden emin olamazlar. İnancını kaybedenler istikametini de kaybederler. Kültürünü kaybedenler kimliğini de kaybederler. Tarihini unutanlar hafızalarını da kaybederler.” açıklamalarında bulundu. ,

Öğrenciler ilahiler okudu, tiyatro gösterisi sergiledi

Programda ayrıca, kampa katılan öğrencilerin Ankara’daki etkinlik ve gezilerine ilişkin sinevizyon gösterimi izlenerek, şiirler ve ilahiler okunurken, öğrenciler ve hocaları tarafından hazırlanan 15 Temmuz tiyatro gösterisi de sahnelendi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Ankara İl Müftüsü Hasan Çınar ve Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge de katıldı.