ALİ ERBAŞ

Erbaş: Peygamberimizin mümtaz şahsiyetini insanlığa tanıtmaya gayret ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın tüm imkan ve mensuplarıyla, Peygamberin mümtaz şahsiyetini insanlığa tanıtmaya gayret ettiklerini kaydetti.

Abone Ol

Başkan Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası açılış konuşmasında "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm imkânları ve mensuplarıyla inancımızın ilkelerini, sevgili Peygamberimiz (sas)' in mümtaz şahsiyetini insanlığa tanıtmaya gayret ediyoruz." dedi.

Özellikle gençlerin, çocukların ve nesillerin, Peygamberin üstün ahlakı ve örnek şahsiyetiyle tanışmasına büyük önem verdiklerini belirten Erbaş, şunları kaydetti:

"İslam'ın hakikatleri ile gençliğin heyecanı buluştuğunda yeryüzünün güzelleşeceğine inanıyoruz. Daha da önemlisi bizler iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, faydalıyı zararlıdan ayırt edebilen, her şartta inanç ve değerleri uğrunda mücadele edebilen bir neslin yetiştirilmesini varlık sebebimiz olarak görüyoruz. Dolayısıyla bütün gençlerimiz, Peygamber Efendimizin şahsiyetiyle tanışsın, ahlakını yaşasın diye 'Gençliğe Değer', 'İzcilik Kampları' ve 'Değerleriyle Yetişen Gençlik' gibi projelerle, gençlik merkezlerimiz, gençlik koordinatörlerimiz ve KYK'larda hizmet veren manevi danışmanlarımızla gençlerimizin heyecan ve hayallerine rehberlik etmeye çalışıyoruz."

-Din görevlileri gençlere rehberlik ediyor

Başkan Erbaş, izci gençlere rehberlik yapmak için izci liderliği eğitimi alan 1841 hocanın ihtiyaç anında göreve koşmaktan geri durmadığını kaydederek, "İki bin kadar manevi danışmanımız 'Çevreme Duyarlıyım' projesiyle, öğrenci kulüpleri ve topluluklarıyla, atölye ve eğitim programlarıyla, 'Yazımda Kardeşlik Var' etkinlikleriyle, her il ve ilçemizde hazır bulunan gençlik koordinatörlerimizle, 1237 Diyanet Gençlik Merkezi ve Diyanet Okuma Salonu, Genç Ofisimizle üniversite kampüslerimizde gençlerimizi iyiye, güzele yönlendirmeye gayret ediyoruz." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir" sözünü kendilerine şiar edinerek, Kur'an kurslarında her yıl yüz binlerce kardeşlerine Kur'an ve din eğitimi verdiklerini söyledi.

-Dijital irşat yapıyoruz

Başkan Erbaş, dijital mecralar aracılığıyla insanlığı Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamber'in örnek şahsiyetiyle buluşturduklarını belirterek "Son yıllarda dijital imkanların gelişmesiyle özellikle kurduğumuz Dijital Yayınlar Daire Başkanlığı ile dijital ortamlarda irşat ve eğitim yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.