Yozgat Müftülüğü

Erhan: Kurban, dayanışma ruhunu canlı tutar

Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Yozgat'ta vekaletle kurban organizasyonunu tanıttı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla Yozgat İl Müftülüğünce bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Proramın açılışında konuşan İl Müftüsü Ali Gülden, müftülüğün önceki yıllardaki kurban faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunarak "Türkiye Diyanet Vakfımız 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapmaktadır. İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bir ibadettir kurban. Dolayısıyla vakfımızın bu çalışmayı yürütürken göstermiş olduğu bir çok hassasiyeti özellikle bu toplantılar vesilesiyle duyurmaya çalışıyoruz." dedi.

Sonrasında katılımcılara hitap eden Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, konuşmalarına "Kurban ibadeti toplum içerisinde birlik ve beraberliğin, kardeşliğin pekişmesine katkı sağlar, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar. Kontrol ve denetimden uzak olan, araştırılmadan vekaleti verilen her mali ibadet istismara açıktır." ifadelerini kullandı.

Başkanlığın vekaletle kurban hizmetinin Din İşleri Yüksek Kurulunun mütalaa, karar ve fetvaları, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün planlama ve koordinesi, Türkiye Diyanet Vakfının icrası ekseninde yürütüldüğünü belirten Erhan Türkiye Diyanet Vakfının dünya genelinde yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.