Giresun Müftülüğü

Espiye'de "Dünya Kız Çocukları Günü" etkinliği

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü tarafından "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü" münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Abone Ol

Espiye Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen programda konuşan Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, İslamiyet'in insana verdiği değeri, hiçbir ayrım gözetmeksizin, cinsiyet farkı olmadan açıkça ifade ettiğini vurguladı.

Gençlerin dini, sosyal ve kültürel gelişimlerinin toplumun geleceği için son derece önemli olduğunu belirten Müftü Gülbe, "Kur’an-ı Kerim’de kadının Yüce Allah katındaki değerinden ve haklarından bahseden çok sayıda ayet vardır. Yüce Rabbimiz insanlığın merkezi olarak kadını ve anneyi görmüştür. Kız çocuğuna da bu özel kapsamdan bakmak önemlidir. Sevgili Peygamberimiz'in (sas) bu konudaki tutumu, hanımlara ve kız çocuklarına yaklaşımı, genel anlamda da insana yaklaşımı çok değerlidir. Hadislerde kız çocuklarına özel önem verildiği görülür. Hatta bazı hadisler kız çocuğunu yetiştirmenin büyük ecir ve sevabını dile getirir." dedi.

Müftü Gülbe, ardından kız öğrencilerle bir süre sohbet ederek, eğitim hayatları ve talepleri hakkında fikir alışverişinde bulunarak başarı dileklerini iletti.

Etkinliğe Gençlik Spor İlçe Müdürü Hasan Tolga Cebeci, Gençlik Merkezi Müdürü Hatice Kahraman ile öğrenciler katıldı.