Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı ile ortak yürütülen, "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında "Kültür Şenliği" gerçekleştirildi.

Giresun Espiye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Espiye İlçe Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde Mescid-i Aksa  Camii'nde düzenlenen programda Espiye Müftüsü Osman Gülbe öğrencilere caminin bölümlerini tanıtarak bilgi verdi.

Espiye’de Öğrenciler %22Kültür Şenliği%22Nde Buluştu 03

Programa katılan Espiye Milli Eğitimi Şube Müdürü Ramis Baştuğ, Spor İlçe Müdürü Hasan Tolga Cebeci ve Espiye Müftüsü Osman Gülbe, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ÇEDES projesini tanıttı.

Müftü Osman Gülbe, öğrencilerin insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren fertler olmalarına katkıda bulunmak için etkinlik düzenlediklerini belirterek,   “ÇEDES projesi kapsamında, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış, bu donanımı insanlığın iyiliği için kullanabilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Geleceğimizin teminatı, yarınlara dair umudumuz olan gençlerimize dinimizi, tarihimizi, medeniyetimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi öğretmek ortak sorumluluğumuzdur. Bu etkinlik  kapsamında öğrencilerimiz için eğitici bir program hazırladık. Bu programla, onların çevreye duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak gelişmelerine destek oluyoruz.” dedi.
Program sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Müftü Osman Gülbe, şenliğe katılan daire amirlerine, davetlilere, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.