Filistin

Filistin Kızılayı: İşgalciler Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı

Filistin Kızılayı, Katil İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde bulunan hastaneleri kuşattığını bildirdi.

Abone Ol

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin geçen hafta 2 gün boyunca saldırılarını sürdürerek 4 Filistinliyi öldürdüğü Tulkerim kentine yeniden baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, "İşgalciler, şu ana kadar kentteki hastaneleri kuşatmaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı.

İşgalcilerin aynı zamanda Tulkerim Mülteci Kampı'nı sıkı ablukaya aldığı ve işgalcilerin bölgedeki altyapı ile evleri yıktığı aktarıldı.

Öte yandan Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yayımlanan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Batı Şeria'nın farklı kentlerindeki saldırı ve kuşatmaların oluşturduğu tehlikeli gerilim, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırımla bütünleşiyor. İşgalcilerin hedefinde halkımızı korkutmak ve ulusal meşru haklarını inkar etmek vardır."

Katil İsrail'in durmak bilmeyen saldırılarıyla Filistin halkını tehcir etme ve etnik temizlik gerçeğini dayatma girişiminde bulunduğu kaydedilen açıklamada, topraklarına bağlılığından taviz vermeyen Filistin halkının her türlü komployu sonuçsuz bırakacağı vurgulandı.

Katil İsrail'in saldırılarına karşı tüm düzeylerde harekete geçileceği, bunun ilk adımı olarak da katil İsrail'in işgaline karşı Filistin'in tüm köy ve kamplarında birliğin sağlamlaştırılacağı kaydedilen açıklamada, işgalcilerin planlarına karşı uluslararası düzeyde harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.

İşgalcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda şu ana kadar en az 29 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirilmişti.

İşgalcilerin Filistinli bir kız çocuğu ile bir sağlık görevlisini yaraladı

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, Tulkerim'deki Kızılay ekiplerinin, gerçek mermiyle yaralanan ve hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki kız çocuğuna tıbbi müdahalede bulunduğu aktarıldı.

Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenlenen bombalı saldırıda da bir Kızılay sağlık görevlisinin, yüzüne şarapnel isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtilen açıklamada, Kızılay ekiplerinin yaralanan sağlık görevlisine ilk müdahaleyi yaparak hastaneye kaldırdığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, işgalcilerin hastaneleri kuşatmaya devam ettiği, Tulkerim Mülteci Kampı'nı sıkı bir şekilde kuşatarak altyapıyı tahrip ettiği ve evleri yıktığı belirtildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde ise işgalcilere ait insansız hava araçlarının (İHA) Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenlediği bombalı saldırıda, aralarında bir sağlık görevlisinin de bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İHA'ların Tulkerim Kampı'ndaki El-Hamam Mahallesi'nde bir alanı bombalaması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edilen haberde, kampta görev yapan gönüllü sağlık görevlilerinin yaralılara ulaşarak ilk yardımda bulunduğu, yaralıların durumunun hafif olduğu kaydedildi.