YAŞAM FOTO

Gaziantep'te cevizli sucuk mesaisi başladı

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Abone Ol

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılagelmiş bir tatlı olan cevizli sucuk, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde de üzümlerin olgunlaşması ile yapımına başlandı.

Çoğu ailenin geçim kaynağı olarak çeşitli aşamalardan geçen mum şeklindeki bu tatlı, ipe dizilmiş cevizin bir veya daha fazla kez kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulmaya bırakılıyor.

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılagelmiş bir tatlı olan cevizli sucuk, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde de üzümlerin olgunlaşması ile yapımına başlandı.

Çoğu ailenin geçim kaynağı olarak çeşitli aşamalardan geçen mum şeklindeki bu tatlı, ipe dizilmiş cevizin bir veya daha fazla kez kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulmaya bırakılıyor.

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılagelmiş bir tatlı olan cevizli sucuk, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde de üzümlerin olgunlaşması ile yapımına başlandı.

Çoğu ailenin geçim kaynağı olarak çeşitli aşamalardan geçen mum şeklindeki bu tatlı, ipe dizilmiş cevizin bir veya daha fazla kez kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulmaya bırakılıyor.

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılagelmiş bir tatlı olan cevizli sucuk, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde de üzümlerin olgunlaşması ile yapımına başlandı.

Çoğu ailenin geçim kaynağı olarak çeşitli aşamalardan geçen mum şeklindeki bu tatlı, ipe dizilmiş cevizin bir veya daha fazla kez kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulmaya bırakılıyor.

Başlıca malzemeleri üzüm, fındık ve undan oluşan, ''köme'' ve ''orcik'' olarak da adlandırılan cevizli sucuk, kökeni Gürcistan olup Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Anadolu'nun birçok bölgesinde yapılagelmiş bir tatlı olan cevizli sucuk, Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde de üzümlerin olgunlaşması ile yapımına başlandı.

Çoğu ailenin geçim kaynağı olarak çeşitli aşamalardan geçen mum şeklindeki bu tatlı, ipe dizilmiş cevizin bir veya daha fazla kez kaynamakta olan şıraya batırılıp çekilmesinden sonra asılıp kurutulmaya bırakılıyor.