YAŞAM FOTO

Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Abone Ol

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

"Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.

"Çiğ" adı da verilen özel hasır benzeri sergilerde kurutulan tarhananın, tam kurumadan da tüketilebilen hali bölgede "firik" olarak adlandırılıyor. Maraş tarhanası, dünyanın birçok yerine ihraç ediliyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

"Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.

"Çiğ" adı da verilen özel hasır benzeri sergilerde kurutulan tarhananın, tam kurumadan da tüketilebilen hali bölgede "firik" olarak adlandırılıyor. Maraş tarhanası, dünyanın birçok yerine ihraç ediliyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

"Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.

"Çiğ" adı da verilen özel hasır benzeri sergilerde kurutulan tarhananın, tam kurumadan da tüketilebilen hali bölgede "firik" olarak adlandırılıyor. Maraş tarhanası, dünyanın birçok yerine ihraç ediliyor.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

"Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.

"Çiğ" adı da verilen özel hasır benzeri sergilerde kurutulan tarhananın, tam kurumadan da tüketilebilen hali bölgede "firik" olarak adlandırılıyor. Maraş tarhanası, dünyanın birçok yerine ihraç ediliyor.