YAŞAM FOTO

Karslı kadınların kazlara adanmış hayatları

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor.

Abone Ol

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkeze bağlı Dikme köyünde yaşayan 40 yaşındaki Fatma Öztürkler 25 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Arpaçay ilçesine bağlı Küçükçatma köyünde yaşayan 82 yaşındaki Türkan Kaya 65 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde yaşayan 53 yaşındaki Hanımzer Akbulak 35 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Arpaçay ilçesine bağlı Küçükçatma köyünde yaşayan 75 yaşındaki Hanife Kaya 55 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkeze bağlı Dikme köyünde yaşayan 55 yaşındaki Nurten Atalayın 20 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkez Çakmak köyünde yaşayan 43 yaşındaki Deniz Othan 20 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkez Çakmak köyünde yaşayan 59 yaşındaki Aygül Atmaca 23 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyünde yaşayan 70 yaşındaki Tükezziban Pastutmaz 50 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkeze bağlı Küçükçatma köyünde yaşayan 68 yaşındaki Gülü Ulaş 54 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkeze bağlı Dikme köyünde yaşayan 54 yaşındaki Benek Atalayın 29 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Arpaçay ilçesine bağlı Küçükçatma köyünde yaşayan 55 yaşındaki Necife Kaya 30 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkeze bağlı Dikme köyünde yaşayan 46 yaşındaki Hatice Uluhanlı 30 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Merkeze bağlı Dikme köyünde yaşayan 57 yaşındaki Haasi Coşkunaras 32 yıldır kaz besliyor.

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde ilk sırada yer alan Kars'taki besici kadınlar, çocuk yaşta tanışarak ömürlerini adadıkları kazlara gözleri gibi bakıyor. Yöre halkı için önemli gelir kapısı oluşturan kaz yetiştiriciliği, kentte özellikle aile çiftliği şeklinde yaygın olarak yapılıyor. Damızlık elde edilen yavru kazlar, nisan ayında yumurtadan çıktıktan sonra kasım ayına kadar titizlikle büyütülüyor. Köylerde yaşayan kadınlar da aile çiftliğinde küçük yaşlardan bu yana yetiştirdikleri kazların bakımını zorlu iklim koşullarına rağmen yerine getiriyor. Kağızman ilçesine bağlı Altıngedik köyünde yaşayan 45 yaşındaki Fatma Avcıoğlu 30 yıldır kaz besliyor.