Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Abone Ol
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Ayrıca üzüm suyunun bir kısmı, bazı mayalar katılarak pestil ve cevizli sucuk haline getiriliyor. Pestil yapımında üzüm suyu çarşaflara dökülerek kuruması için güneşte bırakılıyor.
Mardin'in ilçelerinde üzüm hasadı devam ediyor. Şehirdeki çeşitli tarım ürünlerinden üzüm, yüzyıllardır aynı yöntemlerle yetiştirilirken bir üretim kültürünü de beraberinde yaşatıyor.
Bölgenin vazgeçilmez tadı olan üzümler bağlardan toplanıp sepetlere dolduruluyor. Mahsul, işlenmek için torbalara konularak suyu sıkılıyor, pekmez yapılmak üzere kazanlarda kaynatılıyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Diyanet Haber sitemize
abone olun.