Kütahya Müftülüğü

Gediz’de din görevlileri afet eğitimi aldı

Kütahya Gediz Müftülüğü din görevlilerinden oluşan "Gediz Müftülüğü Afet Arama Kurtarma Ekibi" kuruldu.

Abone Ol

Gediz Müftülüğü ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile doğal afetlerde hizmet vermek amacıyla din görevlilerinden oluşan  “Gediz Müftülüğü Afet Arama Kurtarma” ekibi kuruldu. Bu kapsamda kurulan ekibe Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından  teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada eğitim verildi.

Üç gün süren eğitimin ilk aşaması olan teorik eğitimi, Kütahya AFAD Müdürlüğü Yerleşkesi Konferans Salonunda AFAD Uzmanları  tarafından gerçekleşti.

İkinci etabında ise Kütahya AFAD Müdürlüğü Yerleşkesi tatbikat alanında, afetlerde ilk yardım, güvenlik tedbirleri,  enkaz arama - kurtarma, teçhizat ve donanımları çalıştırma ve kullanabilme  gibi konularda pratik eğitimi verildi.

AFAD eğitimi hakkında bilgilendirme yapan Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, "Gediz ilçemiz 1970 yılında büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalarak, afetin acılarını yaşamış bir bölge. Hem içinde yaşadığımız coğrafya hem de ülkemizin genelinin deprem kuşağında yer almasından dolayı yaşanabilecek afetlere hazırlıklı olmak maksadıyla 24 din görevlimiz afet eğitimine tabi tutuldu. Eğitimi veren Kütahya AFAD Müdürlüğü Uzmanlarına ve eğitime katılan din görevlilerimize teşekkür ediyorum." dedi.