Kütahya Müftülüğü

Gediz'de "Yatılı Yaz Kur’an Kursu" sona erdi

Kütahya Gediz Müftülüğü tarafından 10-18 yaş öğrencilere yönelik düzenlenen "Yatılı Yaz Kur’an Kursu" törenle sona erdi.

Abone Ol

Gediz Müftülüğü tarafından 10-18 yaş öğrencilere yönelik düzenlenen Yatılı Yaz Kur’an kursunda  20 kız öğrenci Gediz Kız İmam Hatip Lisesi Pansiyonu’nda, 16 erkek öğrenci Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu’nda 4 hafta boyunca eğitim gördü.

Yatılı Yaz Kur’an kursunda Kur'an dersleri başta olmak üzere siyer, ilmihal ve ahlak dersleri alan öğrenciler, kaldıkları süre boyunca 5 vakit namazı cemaat halinde  eda etti. Eğitimin içeriğinde sportif ve kültürel faaliyetlerde yer aldı.

Yatılı Yaz Kuran kursu veda programı ile sona erdi.Veda programında öğrenciler kurs boyunca öğrendikleri dua ve sureleri okudu. Öğrenciler programda Filistinli mazlumlar için yapmış olduğu gösteriler büyük beğeni topladı.

Veda programına İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, Şube Müdürü Mehmet Dönmez, veliler ve öğrenciler katıldı.

Veda programında konuşma yapan Müftü Turan, "Uzun zamandır açılmayan Yatılı Yaz Kur'an kursunu velilerden gelen talep ile açtık. Yatılı kursu açmamızdaki gaye gençlerimize daha verimli bir şekilde Kur'an ve ilmihal eğitimi vermek, namaz ve ibadet bilinci kazandırmak, onları bir nebze olsun telefon, tablet gibi şeylerden uzaklaştırmaktı. Öğrencilerimiz kurstan sonraki süreçte velilerimizin sıkı takibi ile kursun kazanımlarını inşallah devam ettirirler. Kursta eğitim veren, nöbet tutan hocalarımıza ve diğer hizmetlerde destek sağlayan personelimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizi pansiyonlarında misafir eden Kız İmam Hatip Lisesi  ve Gediz İmam Hatip Liesi idarecilerine teşekkür ederiz." dedi.

Veda programı, katılım belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.