Kayseri Müftülüğü

Gençler, Hz. Peygamber panelinde bir araya geldi

Kayseri İl Müftülüğü ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi’nin iş birliğinde "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu panel düzenlendi.

Abone Ol

Kayseri İl Müftülüğü ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi’nin iş birliğinde düzenlenen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu panel, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan’ın Moderatörlüğünü yaptığı panelin ilk konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Peygamber Efendimiz (sas)’in sözlerinin ebedi ve evrensel olduğunu vurguladı.

Müftü Ayvaz, Hz. Peygamberin söz ve davranışlarının tüm insanlık için bir yol gösterici olduğunu ifade etti.

Panelde söz alan Prof. Dr. Mehmet Demirci, Hz. Peygamber için yazılan mevlidler ve bu eserlerin tarihçesi hakkında bilgiler verdi. 

Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir ise bir müminin adaletli olması gerektiğine dikkat çekerek, adaletin İslam ahlakında en önemli değerlerden biri olduğunu belirtti.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da Hz. Peygamberin güzel ahlakını Kur’an çerçevesinde değerlendirdiği konuşmasında, O'nun hayatının ve ahlakının tüm müminler için örnek teşkil ettiğini dile getirdi.

Panelin sonunda panele katılan öğrencilere çekiliş ile Kayseri İl Müftülüğü tarafından 10 öğrenciye, Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından 5 öğrenciye ve bir hayırsever tarafından da 5 öğrenciye bir defaya mahsus bin lira burs verildi.

Ayrıca yine Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından çekiliş ile 10 öğrenciye bluetooth kulaklık hediye edildi.