Giresun Müftülüğü

Giresun’da 4-6 yaş Kur'an kursu öğreticilerine seminer

Giresun İl Müftülüğü, 4-6 Yaş Grubu Kur'an kurslarında görev alan Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenledi.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan program çerçevesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev alan öğreticilerin alana yönelik formasyon bilgilerini geliştirmek amacıyla “Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda, il genelindeki Kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla düzenlenen seminerin açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe yaptı.

İl Müftü Yardımcısı Gülbe, 4- 6 Yaş Kur’an Kurslarında çocukların yaş ve gelişim düzeyine uygun düzeyde değerler ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kurslarımızda çocuklarımızın şekil yönünden harfleri tanıyabilmelerini sağlamak amacıyla başlangıç düzeyinde Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor. Her öğrencimiz sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi erdemleri öğreniyor. Eğitim boyunca, çocuklarımızın var olan yeteneklerini geliştirmesine ve yeni beceriler edinmesine destek olmak için sonuçtan ziyade sürece önem veren, yavrularımızın çabalarına odaklanan, bu çabaları takdir eden, çocuklara iyi bir model olan ve yeni öğrenme fırsatları sunan Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Açış konuşmasının ardından Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Algur, Dr. Halil İbrahim Özasma ve Dr. İlhan Tetik ile Ankara İl Müftülüğü Psikolojik Danışmanı Seher Coşkun Kur’an kursu öğreticilerine seminer verdi.