Giresun Müftülüğü

Giresun’da yatılı yaz Kur’an kursları dolu dolu geçiyor

Giresun İl Müftülüğü tarafından yatılı yaz Kur'an kursu öğrencilerine yönelik bir çok etkinlik düzenlendi.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü tarafından öğrencilerin verimli bir yaz tatili geçirmesi amacıyla 4 haftalık yatılı yaz Kur'an kursu programı hazırlandı.

Kız öğrencilerin Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, erkek öğrencilerin ise 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda misafir edildiği kamp döneminde birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, öğrencilerle bir araya gelerek, Kur’an kursu yöneticilerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, öğrencilerle sohbet ederek etkinliklere katıldı.

"Yavrularımız, milli ve manevi değerlerle buluşuyor"

İl Müftülüğü olarak öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeleri ve dini bilgilerini artırmak suretiyle verimli bir tatil dönemi geçirmelerini hedeflediklerini belirten İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, "Yaz Kur’an kurslarımız, çocuklarımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve temel dini bilgileri öğrenmeleri, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’yı (sas) tanımaları için iyi bir fırsattır. Bu dönem çocuklarımızın cami ve kursların manevi havasını teneffüs etmeleri, yeni arkadaşlar edinmeleri, ibadetlerin huzurunu keşfetmeleri için güzel bir imkandır.

Kurslarımızda tüm din görevlilerimiz Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarını, helal ve haramlarını göz aydınlığımız olan yavrularımıza da öğretmek için azami gayret gösteriyor.

Yavrularımız, doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, tüm ahlaki erdemleri kurslarımızda yaşayarak öğreniyor." dedi.

-"Yavrularımızın kişisel gelişimine katkı sağlamayı çok önemsiyoruz"

Yatılı yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayan birçok etkinliğe katıldığını belirten Müftü Kılıçbay, "Yatılı yaz Kur’an kurslarımıza katılan öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Kardeşlik ruhuyla bir araya gelen öğrencilerimiz, zenginleştirici bir eğitim programı çerçevesinde pek çok sportif ve kültürel etkinliğe katıldılar.

Bu kapsamda düzenlenen akıl oyunları, bilek güreşi, at biniciliği, yüzme, satranç, drama, musiki, ebru, takı tasarımı gibi çeşitli aktiviteler, gençlerimizin hem zihinsel hem de fiziksel becerilerini geliştirmelerine olanak sağladı.

Ayrıca huzurevi ziyaretleri, geziler ve ziyaretler ile toplumsal duyarlılık kazanmaları amaçlandı. Okuma grupları oluşturarak yapılan kitap okuma faaliyetleri ise öğrencilerimizin bilgi ve kültür seviyelerini artırmaya yönelik önemli bir adım oldu. Kurslarımıza katılan tüm öğrencilerimize, değerli ailelerine, özveriyle çalışan Kur’an Kursu Yöneticileri Habibe Korkmaz ve Hakkı Büyüksofuoğlu nezdinde projede görev alan tüm personelimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.