Giresun Müftülüğü

Giresun’da Yatılı Yaz Kur’an Kursu kapanış programı

Giresun İl Müftülüğünce Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda gerçekleştirilen yatılı yaz Kur’an kursu kapanış programı ile tamamlandı.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü tarafından kız öğrencilere yönelik Yatılı Yaz Kur’an Kursu programı düzenlendi.

Kursa katılan gençler, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katıldı.

Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda devam eden yatılı yaz Kur’an kursu düzenlenen program ile sona erdi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler şiir, kaside ve ilahiler seslendirip, drama gösterisi gerçekleştirdi.

Programa katılan Giresun İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, yaz Kur’an kurslarında öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler alanında bilgi kazanıp, kültürel, sosyal, dini ve ahlaki değerlerle buluştuğunu vurguladı.

- "Yavrularımız Yüce Allah’ın bize en büyük emanetlerindendir"

 Yaz Kur’an kurslarında çocukların ve gençlerin ahlaki erdemlerle buluştuğunu belirten Müftü Yardımcısı Kırbıyık, "Kuran kurslarına katılan yavrularımız, Yüce Rabbimizi tanıma ve O'nun yüce emirlerini öğrenme fırsatı buldular. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyup, onun anlam dünyasıyla buluşan, iman ve ibadet esaslarını, Peygamberimizin örnek hayatını öğrenen öğrencilerimiz vatanına, milletine ve bütün insanlığa faydalı bir kul olmanın önemini daha iyi kavradılar.

Yatılı yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerimiz 4 haftalık sürede paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti en güzel şekilde yaşadılar.

Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan değerli velilerimize ve büyük bir özveriyle görev yapan Kur’an kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu kursların öğrencilerimize kazandırdığı bilgi ve değerlerin, bir ömür yavrularımızın hayatına ışık tutmasını temenni ediyorum.

Yüce Allah’tan niyazım, yavrularımızın hayırlı, erdemli ve bilgili bireyler olarak İslam’ın güzel ahlakını bir ömür yaşamaları ve yaşatmalarıdır." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe ise sorumluluk, fedakarlık, yardımlaşma, saygı, zaman yönetimi, empati kurma gibi değerlerin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen yatılı yaz Kur’an kursunun başarıyla tamamlandığını belirtti. Gülbe, Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu Yöneticisi Habibe Korkmaz nezdinde tüm Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

Kapanış programına Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın ardından kursa katılan öğrencilere "Katılım Belgesi" verildi.