Giresun Müftülüğü

Giresun’da yaz Kur’an kursları bilgide yarıştı

Giresun İl Müftülüğü tarafından yaz Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü tarafından yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Dini Bilgiler Yarışması" gerçekleştirildi.

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen yarışmaya İl Müftülüğüne bağlı 16 yaz Kur’an kursunun öğrencileri katıldı.

Yarışmada öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından "Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum" eserinden sorular yöneltildi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Aksu Hoca Ahmet Yesevi Cami Yaz Kur'an Kursu öğrencileri birinci, Seyyid Vakkas Yaz Kur'an Kursu öğrencileri ikinci, Çaykara Mahallesi Etbaşoğlu Yaz Kur'an Kursu öğrencileri ise üçüncü oldu.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, yarışmaya katılan tüm öğrencileri, velilerini ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik etti.

 - "Çocuklarımız ömrümüzün bereketi, yüreğimizin neşesidir"

Bu tür etkinliklerin, çocukların dini bilgilerini pekiştirmeleri ve öğrendiklerini uygulamaları açısından çok önemli olduğunu ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Yaz Kur’an kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin gayretleri ve başarıları bizleri gururlandırıyor. Yavrularımız, Yüce Rabbimizin bizlere nadide birer emanetidir. Onları iyi bir insan, güzel bir Müslüman olarak yetiştirmek, helal ile besleyip hakikati öğretmek bizim temel sorumluluğumuzdur. Minik kalplerine Allah ve Peygamber sevgisini aşılamak, körpe zihinlerini faydalı ilim ve güzel ahlakla geliştirmek bizim öncelikli görevimizdir.

Yaz Kur’an kurslarımızda çocuklarımız Rabbimizi daha iyi tanıdılar, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyup onun anlam dünyasıyla buluştular. İman ve ibadet esaslarını, Sevgili Peygamberimizin örnek hayatını öğrendiler. Vatanımıza, milletimize ve bütün insanlığa faydalı bir kul olmanın önemini kavradılar. Çocuklarımız, öğrendikleri bilgileri günlük hayatlarına yansıtarak daha bilinçli ve erdemli insanlar olma yolunda önemli adımlar attılar. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın, eğitimlerinde emeği geçen tüm hocalarımızın, destek veren ailelerin başarılarının daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

Programda yaz Kur’an kursu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim tilavet edip, ezan okudu, şiir, kaside ve ilahiler seslendirdi.

Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ardından tüm öğrencilere ikramda bulunuldu.