Görele İlçe Müftülüğü  tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Şehit Teğmen Furkan Yayla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Görele İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş öğrencilere nasihatlerde bulundu.

Görelede Okullarda Mevlid I Nebi Konferansları 02

Müftü Görmüş, insanın şahsiyetinin gelişmesine katkı sunan en önemli yerlerden birinin  eğitim kurumları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde şahsiyet eğitimini ihmal etmemeleri gerekiyor. Peygamberimizin hayatını kendilerine örnek almaları için bu alandaki seçmeli dersler büyük bir fırsattır.

Bu vesileyle, sevgili öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca Kur'an ve sünnet çizgisini kendilerine rehber edinmelerini tavsiye ediyorum. Bu sayede hem topluma örnek olacak, hem de iyi bir Müslüman ve iyi bir insan olma yolunda ilerleyeceklerdir.

Şahsiyet eğitiminin bir diğer parçası ise camilerde gelişir. Çocuklarımızın sık sık camilere gelerek cami ve cemaat alışkanlığını şimdiden kazanmalarını önemsiyor, kendilerini camilere davet ediyorum."

Konferansa Görele İlçe Kaymakamı Hamit Genç, Belediye Başkanı Hasbi Dede, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Zülfi Özkan, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Görele Müftülüğünce görevlendirilen vaiz, şube müdürü ve din görevlileri hafta dolayısıyla, Görele Anadolu Lisesi, Halil Gürel Anadolu Lisesi, Görele Nihat Gürel Fen Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve Hasan Ali Yücel Ortaokulu’nda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferanslar gerçekleştirdi.

Görelede Okullarda Mevlid I Nebi Konferansları 05

Görelede Okullarda Mevlid I Nebi Konferansları 06

Görelede Okullarda Mevlid I Nebi Konferansları 03

Görelede Okullarda Mevlid I Nebi Konferansları 04

Görelede Okullarda Mevlid I Nebi Konferansları 01