Giresun Müftülüğü

Gürcistanlı genç Giresun'da hafız oldu

Gürcistan vatandaşı Jenari Abuladze Giresun’daki eğitimini başarıyla tamamlayarak hafızlık tacı giydi.

Abone Ol

Giresun İl Müftülüğü Merkez Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda eğitim gören Gürcistan vatandaşı Jenari Abuladze, hafızlığını tamamladı.

Abuladze, Kur'an Kursu Öğreticisi Feride Genç rehberliğinde önce Türkçe öğrendi. Ardından Kur'an-ı Kerim eğitimi alan Abuladze, Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşegül Türkyılmaz ve Esra Kırdemir rehberliğinde hafızlığını ikmal etti. 

Hafız Jenari Abuladze için  Merkez Kız Yatılı Kur'an Kursu'nda program düzenlendi. Abuladze, burada son dersini Giresun İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık’a verdi.

"Kur’an’a değer verenin değeri artar"

Kur’an-ı Kerim’in insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran yegane hakikat olduğunu ifade eden Müftü Yardımcısı Kırbıyık, "Kur’an-ı Kerim, bütün insanlığı hidayete ve ebedi kurtuluşa davet eder. Rabbimize, çevremize ve bütün kainata karşı görev ve sorumluluklarımızı bize öğretir. İslam’ın hayat veren hükümlerini açıklar. Bilgi ve hikmetin, iyilik ve güzelliğin yollarını gösterir.

Ecdadımız, Allah kelamının en üstün tutulması uğruna ömürlerini vakfettiler. Bütün dünya nimetleri ellerinin altında olsa da, Kur’an’ı baş tacı kıldılar. Evlatlarının eğitimine Allah’ın adıyla ve Fatiha’yla başladılar. Bizlerde gelecek nesillerimizin Kur’an’ın nurlu yolunda yürümesini çok önemsiyor, hafızlık eğitimini el üstünde tutuyoruz.

Gürcistan’dan güzel şehrimiz Giresun’a gelerek hafızlığını ikmal eden Jenari Abuladze kardeşimizin başarısını da takdir ediyoruz. Kendisine, ailesine, hocalarına teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

- "Hafız olmak çok büyük bir mutluluk"

Ardından Hafız Jenari Abuladze’ye Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşegül Türkyılmaz tarafından taç giydirildi. Abuladze, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle dile getirdi:

"Gürcistan'dan Giresun'a gelip, hafızlık eğitimi almaya karar verdiğimde ne kadar zor ve uzun bir yolculuk olacağını biliyordum. Ancak bu sürecin sonunda Allah'ın izniyle hafız olmayı başardım.

Hafızlık eğitimimi tamamlamış olmanın gururunu yaşıyorum, ancak bu sadece bir başlangıç. İleride daha fazla dini bilgi edinmek, öğrendiklerimi başkalarına aktarmak ve Gürcistan’da yaşayan Müslümanlara faydalı bir insan olmak için çalışmaya devam edeceğim. Allah'ın izniyle, ilim yolculuğunu sürdürmeye devam edeceğim. Bu süreçte bana her zaman destek olan aileme, hocalarıma ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onların desteği olmasaydı, bu başarıyı elde etmek çok daha zor olurdu. Özellikle hocalarımın sabrı, bilgisi ve rehberliği sayesinde bugün buradayım." diye konuştu.

Program Hafız Abuladze’ye hediye takdimiyle son buldu.

Programa İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, veliler ve aileleri katıldı.