Bursa Müftülüğü

Gürsu'dan "Dünyaya Bir Damla Hayat" projesine destek

Bursa Gürsu'da hayırsever bir vatandaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan projeye destek oldu.

Abone Ol

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan proje ile Afrika başta olmak üzere dünya üzerinde su kuyuları açılmaya devam ediyor.

Projeye anlamlı bir destek de Gürsu'dan geldi.

Mehmet Küçükçavuş isimli hayırsever vatandaş Afrika’da su kuyusu açtırmak için TDV Gürsu Şubesine 92 bin Türk Lirası bağışta bulundu.

Bağışı TDV adına kabul eden İlçe Müftüsü Murat Sarı, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas), ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.’ buyurmuştur. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2014’te başlatılan ‘Bir Damla Hayat’ projesi kapsamında maddi imkansızlıklar sebebiyle su çıkarılamayan Afrika ve Asya Kıtası’nda su kuyusu ve vakıf çeşmesi projesi çalışmaları devam etmektedir. Bu vesileyle, bağışta bulunan vatandaşımız Mehmet Küçükçavuş'a ve tüm hayırsever vatandaşlarımıza yapmış oldukları ve yapacakları bağışların kabul olunmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi.