Kabe Haberleri

Kabe haberleri ve güncel Kabe gelişmeleri, Kabe ile ilgili tüm video, Kabe fotoğrafları ve Kabe haberleri Diyanet Haber sitemizde


#KEŞFET

Kabe'nin kapısı kaç adettir? Kabe kapısını ilk kim yapmıştır? Kâbe’nin kapısının üzerinde yer alan örtü ilk defa ne zaman kullanılmaya...

#KEŞFET

Hacer-i Esved nedir? Hacer-i Esved nasıl selamlanır ve ne okunur? Hacer-i Esved ve Peygamber efendimizin hakemliği, Tarihte Hacer-i Esved.

Zemzem ne demektir? Zemzemle abdest alınabilir mi? Zemzem nasıl içilmelidir?

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Hac farizasını ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen hacı adayları, 24 saat güvenli ulaşım imkanıyla Kabe'de...

Tavaf ne demek? Şavt ve metaf ne demektir? Tavafın Geçerli Olmasının Şartları, Tavafın Sünnetleri, Tavafın Vacipleri

Hac ibadetini yapmak üzere Mekke'ye gelen hacı adaylarına Mescid-i Haram'da "Engelsiz İbadet" için ücretsiz tekerlekli sandalye hizmeti sunuluyor.

Mekke'de Mescid-i Haramı genişletme çalışmalarını gerçekleştiren işçiler mesaiye duayla başlıyor, duayla bitiriyor.

Hac için Mekke'ye gelen Müslümanlar, Mescid-i Haram'daki genişletme çalışmaları içerisinde ibadet ediyor.

#KEŞFET

Ten'im ne demektir? Ten'im nerededir? Ten'im'in önemi nedir? Kâbe’ye en yakın Harem sınırı neresidir? Hacılar ihrama nerede girerler?

Kabe İmamı Abdur Rahman As Sudais, irad ettiği Cuma hutbesinde Filistin ve Mescid-i Aksa'da zafer için dua çağrısı yaptı.

Her yıl hac mevsiminde geleneksel olarak yapılan ve "Kabe'nin ihramı" olarak isimlendirilen beyaz örtü Kabe'ye giydirildi.

#KEŞFET

Kabe'yi görünce nasıl dua etmeliyiz? Kâbe'yi görünce okunacak duanın arapçası, Kâbe'yi görünce okunacak duanın türkçesi