DİYANET HAC-UMRE

Hacı adaylarına 24 saat güvenli ulaşım imkanı sunuluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Hac farizasını ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen hacı adayları, 24 saat güvenli ulaşım imkanıyla Kabe'de ibadetlerini yerine getiriyor.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu Servis Ekip Başkanı Mehmet Aydın, hacılara 24 saat güvenli ulaşım imkanı sunduklarını söyledi.

Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Aydın, "Hacılarımızı hareme getirip Kabe’de ibadetlerini yapma oradan da otellerine güvenli ve huzurlu bir şekilde ulaştırmak için 118 personelimizle hizmet sunuyoruz." dedi.

- 3 ayrı garajda 18 otobüs hattı kullanılıyor

Aydın, "Servis Ekip Başkanlığı olarak otellerden aldığımız hacılarımızı burada gördüğünüz Gazze ve Harem’in etrafındaki Cervel ve Ebjet garajına ulaştırıyoruz. Burada 18 hat var ve hacılarımız bu hatlardan en hızlı ve en güvenli şekilde nereden ulaşır öncelikle bunu tespit ediyoruz. Sonrasında hacılarımızı konaklamış oldukları otellerden Harem’e, Harem’den de otellerine intikallerini sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- Her 200 hacıya bir otobüs

Bu sene otobüs başına düşen hacı sayısının azaltıldığını belirten Aydın, her 200 hacı için bir otobüs tahsis edilerek sefer sayılarının artırıldığını bildirdi.

- 7/24 ulaşım imkanı

7/24 esasıyla hizmet ettiklerini ifade eden Aydın, "Yaklaşık şuanda her 10 dakikada bir otobüs hareket ediyor. Görevlilerimiz 8 saatlik vardiyalarla 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Her otobüsün başında 2 görevlimiz ve otel önlerinde bir görevlimiz mevcut olup, buradan hareketler ve otele varışlar kayıt altında alınarak takip edilmektedir." diye konuştu.

- Ziyaret yerleri için seferler düzenleniyor

Aydın, Mekke’ye gelen hacı adaylarını uygun olan en yakın zamanda ziyaret yerlerine götürmek için planlamalar yaptıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

"Mekke’ye ulaşan hacılarımızı Medine veya Cidde havalarından aldıktan sonra otellerine yerleştiriyoruz. Dinlendikten sonra ilk Temettu umrelerini yaptırıyoruz. Sonrasında Sevr, Hira, Müzdelife, Arafat ziyaretleri gerçekleştirilerek Tenim ve Cirane umreleri için seferler düzenliyoruz. Öyleki Başkanlığımızca hacılarımıza vaad edilen üç umreyi güvenli bir şekilde yaptırmaktayız."