Kayseri Müftülüğü

Hacılar'da "Bilinçli Aile, Erdemli Gençlik" programı

Kayseri Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından 10 yaş üstü çocuklar ve ailelerine yönelik "Bilinçli Aile, Erdemli Gençlik" konulu program gerçekleştirildi.

Abone Ol

Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından 10 yaş üstü çocuklar ve ailelerine yönelik "Bilinçli Aile, Erdemli Gençlik" konulu program gerçekleştirildi.

Program Hacılar Camii Kebir İmam Hatibi Cengiz Çam tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, "Yaz Kur’an kurslarında çocuklarımızın dini ve manevi eğitimi yanında onların fiziki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu programda onlardan birisi. Böylesi güzel bir programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Milletini, memleketini, vatanını, ezanını ve bayrağını seven geleceğimiz siz gençlerle beraber olmak beni çok mutlu ediyor. Gençler, anne ve babamıza yapacağımız en güzel dua onlara selam vermektir. Hocamıza, arkadaşlarımıza ve çevremize selam verelim. Selam verince Allah’ın bütün güzellikleri senin üzerine olsun diye karşımızdaki kişiye dua ediyoruz. Peygamber Efendimiz (sas) 'İnsanların birbirleriyle arasının iyi olmasını istiyorsanız selamlaşmayı yayın.' buyuruyor. Geleceğimiz siz gençleri yaz Kur’an kurslarında yetiştiren, eğitim veren bütün din gönüllülerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra "Üç Yanılgı Üç Öneri" konulu konuşmasını gerçekleştiren Melikgazi İlçe Müftüsü Dr. Emrah Kandemir, "Ahireti kazanmanın birinci yolu Dünya’yı imar ve inşaadan geçmektedir. Sevgili gençler lütfen Kur’an-ı Kerimle ve Peygamber Efendimiz (sas)’ın hayatıyla barışık olalım." dedi.

Protokol konuşmaları sonrası Nev Eser Musiki Topluluğu tarafından verilen musiki dinletisi ile program sona erdi.