Giresun Müftülüğü

Hafız öğrenciler bölge finali için yarıştı

Giresun İl Müftülüğü koordinesinde "Kur’an Kursları Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hafızlık eğitimini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmalarda il birincileri belirleniyor.

Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğü koordinesinde, erkek ve kız hafızlık Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin katılımıyla "Kur’an Kursları Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül başkanlığında, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Aktaş ve Vaiz Muhittin Sarmusak’tan oluşan komisyon üyeleri il birincilerini belirledi.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda  "Kur’an Kursları Arası Hafızlık" yarışması erkek öğrenciler kategorisinde Metehan Sağlık, kız öğrenciler kategorisinde ise Ahsen Yade Topşir il birincisi olurken, "Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" erkek öğrenciler kategorisinde Çağrı Öztürk il birincisi oldu.

Yarışmacıları makamında kabul eden Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, öğrencileri, ailelerini ve Kur’an kursu öğreticilerini tebrik etti.

- "Kur’an-ı Kerim tüm insanlar için hayat rehberidir"

Kur’an-ı Kerim’in, bütün insanlığı hidayete ve ebedi kurtuluşa davet eden yegane hayat rehberi olduğunu vurgulayan İl Müftüsü Kılıçbay, "Kur’an-ı Kerim, Rabbimize, çevremize ve bütün kainata karşı görev ve sorumluluklarımızı bize öğretir. İslam’ın hayat veren hükümlerini açıklar. Bilgi ve hikmetin, iyilik ve güzelliğin yollarını gösterir. Barış ve huzurun, adalet ve birlikte yaşamanın ilkelerini bildirir. İnsan onur ve haysiyetini, hak ve hürriyetini mukaddes bilmeyi emreder. Bunun için Kur’an’ı okumak, anlamak, yaşamak ve yaşatmak için daha fazla çalışmalıyız. Onun hayat veren ilkelerini, hak ve adalet anlayışını, sevgi ve barış yüklü mesajlarını bütün insanlığa hikmetli bir dil ve güzel bir üslupla ulaştırmak için daha çok gayret göstermeliyiz." dedi.

- "Hafızlar Kur’an’ı Kerim’in muhafızıdır"

Kur’an-ı Kerim’in hayat veren ilkelerinin, hafızlık geleneğiyle nesilden nesile aktarıldığını ifade eden Müftü Kılıçbay, "Ecdadımız, Allah kelamının üstün tutulması uğruna ömürlerini vakfettiler. Bizlerde yavrularımızı Kur’an’ın aydınlığından ve sahih dini bilginin rehberliğinden mahrum bırakmamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Yavrularımızın dimağlarına ve tertemiz fıtratlarına imanı, İslam’ı ve güzel ahlakı nakşetmek için değerli hocalarımız ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyor." diye konuştu.

İl Müftüsü Kılıçbay, Düzce ve Samsun’da düzenlenecek bölge finallerine katılarak Giresun’u temsil edecek öğrencilere başarılar diledi.