Edirne Müftülüğü

Hafızlar Edirne'de bölge birinciliği için yarıştı

Edirne İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Kur'an'ı Kerim'i Yüzenden Güzel Okuma Bölge Yarışması" gerçekleştirildi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hafızlık Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen "Kur'an'ı Kerim'i Yüzenden Güzel Okuma Bölge Yarışması" Edirne Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Yarışma öncesi selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Ercan Aksu, hafızlığın öneminden bahsederken öğrencilere kolaylıklar ve başarılar dileyip ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, "Bu yarışmaya katılan öğrencilerimiz gönlümüzün birincileridir. Aslında onlar bir incidir. Sevgili Peygamberimiz (sas) bir hadislerinde Kur'an ehli Allah ehlidir, yani Allah’ın ailesidir buyuruyor. Bundan dolayı bu yavrularımızın yetişmesinde emeği geçen ailelerine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yarışma sonucunda İstanbul'dan Eymen Akbaş ve Erva Nur Kilcioğlu birinci olarak bölgeyi Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmanın ardından Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Fatih Okumuş’a, dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere hediye takdimi yapıldı.