Hakkari Müftülüğü

Hakkari İl Müftüsü Okuş göreve başladı

Son yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Hakkari İl Müftüsü olarak atanan Hüseyin Okuş görevine başladı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Hakkari İl Müftüsü olarak atanan Hüseyin Okuş yeni görevine başladı.

28.08.2024 tarihinde Hakkari İl Müftülüğü görevine başlayan Müftü Hüseyin Okuş, yapılan dini ve hayri hizmetler nedeniyle İl Müftü Vekili Bilal Beyter’e teşekkür ederek, "Bütün personellerimizle beraber halkımıza layık hizmet sunma gayret ve çabası içerisinde olacağız. İlimizin dini ve ahlaki yönden gelişimi ile  çocuk ve gençlerimizin istikbali için hiçbir mazerete sığınmadan var gücümüzle çalışacağız." dedi.

Okuş, "Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de istişareyi ön planda tutarak hizmetlerimizi yürüteceğiz. Bu konuda sizlerden her türlü desteği alacağımdan hiçbir şüphem yoktur." diye konuştu.

Hüseyin Okuş, kimdir?

1970 Ordu-Korgan'da doğdu.

İlköğrenimini Çayırkent Beldesinde, Ortaokulu Samsun Terme İlçesinde, İmam-Hatip Lisesini ise Samsun'da tamamladı.

Aynı yıl Diyarbakır Çüngüş İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlayan Okuş, 1998 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

2003 Yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi'nden mezun oldu.

Ankara Polatlı'da bir yıl vaiz olarak çalışan Okuş, 2004 Yılında Kars ili Kağızman ilçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Lise Düzeyindeki Öğrencilerin Dini Problemleri" konulu çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı.

Bolu-Göynük, Amasya-Suluova ilçe müftülükleri ve Edirne İl Müftü Yardımcılığı görevine yerine getiren Okuş, Ordu-Ünye İlçe Müftüsü iken 28 Ağustos 08.2024 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Hakkari İl Müftüsü olarak atandı.

Okuş, evli ve iki çocuk babasıdır.