Hakkari Müftülüğü

Hakkari'de "Kur’an Muhafızının Eğitim Süreci" projesi başlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın destekleriyle Hakkari İl Müftülüğünce hazırlanan "Kur’an Muhafızının Eğitim Süreci" isimli proje uygulamaya konuldu.

Abone Ol

Hakkari İl Müftülüğünce Merkez Ahmed-i Hani Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik hazırlanan "Kur’an Muhafızının Eğitim Süreci" isimli proje Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Ülkemiz ve diğer müslüman toplumların kalkınması Kur’an-ı Kerimle bütünleşmiş ve Hz. Peygamber ahlakıyla ahlaklanmış  nesillerin yetişmesine bağlıdır." dedi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, "Bu kapsamda Hakkari’de faal bulunan Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda kalan öğrencilerimizin hafızlık eğitimleri yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile kişiliklerini geliştirecek faaliyetlere katılmaları, çevreyi ve yaşamı tanımaları, iletişim becerilerini geliştirmeleri, zamanı daha etkin ve verimli kullanmaları, zaman zaman ders yorgunluğundan uzaklaşıp stres atmaları önem arz etmektedir. Proje ile bunu amaçladık. Projenin hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni eder, hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim." ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Proje koordinatörü ve Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğretici ve yöneticisi Enver Kaya da "Proje kapsamında bu güne kadar sosyal, kültürel ve sportif bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Bitiş tarihine kadar da gerçekleştireceğimiz önemli etkinlikler bulunmaktadır. Öğrencilerimiz zaman zaman katıldıkları farklı etkinliklerle ders stresinden uzaklaşmaktadırlar. Bunun neticesinde derslerinde daha zinde, istekli ve mutlu olduklarına tanıklık etmekteyiz. Onların mutluluğu bizi de mutlu etmektedir." diye konuştu.

Proje kapsamında bu güne kadar sahabe hayatlarını konu alan kitaplar okundu. Fiziksel aktiviteler kapsamında yüzme etkinliği gerçekleştirildi. Halı saha maçları yapıldı. Öğrencilerin zihinsel gelişimlerine katkı verecek faydalı filmler izlettirildi.