Hakkari Müftülüğü

Hakkari'deki Yaz Kur’an Kurslarında Filistin farkındalığı

Hakkari İl Müftülüğünce Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Kudüs Davamız: Kudüs Bizimdir Bizim Kalacak" temalı program düzenlendi.

Abone Ol

Hakkari Müftülüğü Merkez Hacı Mustafa, Melik Esat, Gülereşbaba, Yeni Medrese ve Hacı Hüseyin Çatal camileri ile Kur’an kurslarında Yaz Kur’an Kurslarına devam eden öğrencilerin katıldığı program Hacı Mustafa Camii'nde yapıldı.

Programa İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ile din görevlileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Fakirullahoğlu, Mekke ve Medine’den sonra İslam aleminin en kutsal üçüncü dini mabedi olarak kabul edilen "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın İslam toplumumdaki yeri ve önemi" konulu konuşma yaptı.

İnsanlık düşmanı İsrail çocuk-yaşlı, bay-kadın, sağlıklı-hasta demeden yaptığı katliamlar hakkında bilgi verdi. İsrail mallarına karşı boykotu genişletmenin önemini vurguladı.

Müftü Fakirullahoğlu, "Değerli çocuklar dinimiz İslam’ı, hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerimi ve önderimiz Hz. Muhammed’i en güzel bir şekilde tanıyarak hayatınızın her safhasına yerleştirin. Dini ve ahlaki değerleri içselleştirin. Haramdan uzak durun. Anne ve babaya itaat edin. Öğretmenlerinizi üzmeyin. İyiliğe anahtar kötülüğe kilit olun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizler sizlere güveniyoruz." tavsiyeleriyle sözlerini tamamladı.

Program, öğrenciler tarafından seslendirilen Mescid-i Aksa ve Gazze temalı ilahilerin ardından sona erdi.