Hakkari Müftülüğü

Hakkarililer seherde Hz. Peygamberi andı

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sabah Namazı programında vatandaşlarla buluştu.

Abone Ol

Merkez Ulu Camii'nde gerçekleştirilen buluşma Hacı Sait Camii İmam-Hatibi Sıddık Özatak tarafından okunan Yasin-i Şerif suresi ile başladı. Sabah namazının edası ve tesbihat ile devam eden program İl Müftüsü Hüseyin Okuş’un “Hz Peygamber ve Şahsiyet İnşası” konulu vaazı ile devam etti.

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği programda İl Müftüsü Okuş, "Kitabımız Kur’an, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ve dinimiz İslam’ın belirlediği ilkeler ışığında sağlam bir şahsiyete sahip olmak için, Kur’an-ı Kerime sıkıca sarılma, sağlam bir iman ile tevhit inancına  sahip olma, bilgi, ilim, irfan, hikmet, adalet, merhamet, sabır ve güzel ahlak gibi ilkeleri barındırma ile ibadetlere devam etmenin önemine" vurgu yaptı.

İl Müftüsü Okuş tarafından, ülkemizin dirliği, milletimizin birlik ve beraberliği, müslümanların uyanışı ve Filistin halklarının özgür gelecekleri için yaptığı dua ve akabinde verilen ikramla program sona erdi.