Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ortaklaşa sürdürülen vekaletle kurban organizasyonunun daha fazla kişiye ulaştırılması için Hanak Müftülüğü personeli esnafa, vatandaşa, kurum ve kuruluşlara tanıtım yapıyor.

İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları ile Ardahan İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu kurban tanıtım toplantısından sonra özellikle yurt dışında yaşanan ihtida olayları personelimizi çokça etkilemiştir. Arkadaşlarımız da, hocam bizler de oradaki insanların, kurban eti vesilesiyle hidayete ermelerine vesile olabilirsek kendimizi bahtiyar sayacağız dediler. Tüm din gönüllüsü arkadaşlarımız görev yaptıkları bölgelerde vekaletle kurban olayının önemini anlattılar." dedi.

Hanak Kurban Tanıtım 22

"Halkımızın pek çoğu TDV’nin bu çalışmasını takdirle karşılıyorlar." diyen Kalkan, "Aslında bizler zengin ile fakir arasında gönül köprüleri kurmanın çabası içerisindeyiz. Bu gönül köprüsünü kurduğumuzda bizler mutlu oluyoruz. Bu çalışmanın sonunda bize kalan tatlı bir yorgunluk ama zengin ile fakiri buluşturduğumuzda kendimizi bahtiyar sayıyoruz. Bu düşüncelerden hareketle Hanak İlçemizde esnaf, vatandaş, kurum ve kuruluşları ziyaret edip vekaleten kurban konusunu anlatıp, onları bilgilendiriyor, bu kampanyaya destek olmaları gerektiğini ifade ediyoruz." diye konuştu.