Ardahan Müftülüğü

Hanak'ta öğrencilere "Mahremiyet Bilinci" anlatıldı

Ardahan Hanak İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kuran kurslarına devam eden öğrencilere yönelik "Mahremiyet Bilinci" semineri veriliyor.

Abone Ol

Hanak İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kuran kurslarına devam eden öğrencilere yönelik İlçe Vaizi Veysi Bildik tarafından "Mahremiyet Bilinci" semineri verildi.

Gerçekleştirilen seminerde İlçe Vaizi Bildik, "Mahremiyet bilinci oldukça önemlidir ve bu eğitimin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerekir. Mahremiyet gizlilik ve dokunulmazlık demektir. Her kişinin özel hayatı vardır. Bir başkasının odasına veya evine girerken mutlaka izin isteyelim. Bu ev veya oda anne babamızın evi veya odası olsa bile bu konuya dikkat edelim. Sınırlarımızı öğrenelim ve saygınlığımızı koruyalım. Teknolojiyi doğru ve yerinde kullanalım. İnsanın olduğu yerde sınırlar vardır. Birbirimizin özelini araştırmayalım. Sosyal medyada da mahremiyet bilincine dikkat edelim. Dini ve ahlakı kurallar internet ortamında da geçerlidir. Bunlara da dikkat edelim." ifadelerini kaydetti.

İlçe Müftüsü Eyüp Kalkan ise, Hanak ilçesindeki yaz Kuran kursu öğrencilerine verilen bu seminer dolayısıyla İlçe Vaizi Veysi Bildik'e teşekkür etti.

Seminer bitiminde Hanak İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere çikolata ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.