Pendik Aydos mevkii çamlık Mahallesinde bulunan arazide yapılan törene İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Tunç, İran Din Hizmetleri Müşaviri Doç. Dr. Adil Bor, milletvekilleri, önceki dönem Haseki müdürleri, Haseki Vakfı Yönetim kurulu, Haseki Hoca ve Kursiyerleri ile vatandaşlar katıldı.

Haseki Temel Atma 33

Haseki Kıraat Hocası Mahmut Ercan'ın Kur’an tilavetiyle başlanan programda İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Muhammet Emin Kılıç, "Başkanlığımızca, müftü ve vaizlerin daha iyi yetişmelerini sağlamak, dini kaynaklara doğrudan başvurma kabiliyetlerini geliştirmek, dini konularda ve yeni oluşan problemlerde toplumun ihtiyacına cevap verecek mütehassıs uzmanlar yetiştirmek amacıyla açılan İhtisas kurslarının ilki olan, Haseki Dini Yüksek ihtisas Merkezi, 20 Ocak 1976'dan günümüze dek 48 yıldır eğitimlerine devam etmektedir. Bugüne kadar Dini Yüksek İhtisas Merkezimizin ihtisas bölümünden 1257, Aşere-Takrib Bölümünden ise 252 kursiyer mezun olmuştur. Ayrıca orta Asya Türki cumhuriyetleri başta olmak üzere farklı ülkelerden 88 kursiyer ihtisas merkezimizde eğitim almıştır. Şuanda 77 kursiyer ihtisas eğitimi almaktadır." diye konuştu.

Kılıç, "Türkiye'de dini faaliyetleri yürüten Diyanet İşleri Başkanlığının donanımlı kurmay kadro ihtiyacını karşılayan İhtisas Merkezleri içinde Haseki, artık bir marka olmuş, Diyanet İşleri Başkanlığının yarım yüzyılına damga vurmuş, hayati derecede önem arz eden bir kurum halini almıştır. Haseki ihtisas merkezimizin ilmi gelişmesinde ve toplumda hüsnü kabul görmesinde çok önemli katkıları olan başta saygıdeğer emektar hocalarımıza, ayrıca bu kutlu görevi birlikte yürüttüğümüz çok kıymetli meslektaşlarıma ve her zaman canla başla çalışan tüm personelimize şahsım ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Vefat eden hocalarımıza Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kaydetti.

Haseki Temel Atma 22

Pendik Haseki Sağlık Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı adına konuşma yapan İbrahim Ciminli’ de, "Merkezimiz hayırlara vesile olsun, hayırseverlerin katkılarıyla inşallah en kısa zamanda inşaatımızı tamamlayacağız." dedi.

Diyanet Akademisi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Turgut Tunç da "İlmin membaı olan bir yerin temel atma törenine katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz, 1976 dan beri burada öğrenci yetiştiren, çalışan tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Projenin tüm aşamalarını yakından takip eden Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, “Bugün gerçekten Pendik tarihi için son derece özel bir günde bir araya geldik. Uluslararası mahiyette olan bir kurumun temellerini atıyoruz. Mevla’m hayırlı uğurlu ve tamamına erdirsin inşallah." dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, "Sayın Valimizin selamlarını sizlere ulaştırmaktan mutluluk duyuyorum, Muhteşem bir eserin temel atma törenine şahitlik etmeninde mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel eser çok önemli çok değerli din adamları yetişecektir. Bu eser Toplumumuzun manevi yapısının güçlendirilmesinde Ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olacaktır." diye konuştu.

Program Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç'in duası ve kesilen kurban ile temel atma töreni tamamlandı.